Handbal

Divizia A, Seria B, Etapa 13 / Liderul CSM Târgu Jiu, victorie clară cu Reşiţa / CSM Târgu Jiu – CSU Reşiţa 34-21 (17-13) / GALERIE FOTO

Echipa de handbal feminin senioare a CSM Târgu Jiu îşi continuă drumul către Liga Florilor. Liderul Seriei B, CSM Târgu Jiu, formaţie antrenată de Liviu Andrieş şi Andrei Enache, a trecut de CSU Reşiţa, scor 34-21, la pauză 17-13 şi a înregistrat a-11-a victorie consecutivă din actuala stagiune a Seriei B a Diviziei A. Partida a contat pentru etapa a-13-a, ultima din turul acestei ediţii de campionat. 

Sâmbătă, 5 februarie, în prezenţa unui public numeros în Sala Sporturilor, CSM Târgu Jiu a încheiat în forţă turul de campionat din Seria B cu o victorie fără probleme în faţa echipei CSU Reşiţa. CSM Târgu Jiu nu s-a putut baza la acest meci pe cea mai bună marcatoare a echipei din această ediţie de campionat, Ira Zinatullina, accidentată, dar şi fără interul Anna Ivanenko, nerefăcută total după o accidentare. În schimb, a revenit într-un joc oficial, după o accidentare, Ioana Daniela Toader.

Primele minute ale partidei au fost ceva mai echilibrate, cu Reşiţa care a deschis scorul după un 7m. CSM Târgu Jiu a dat imediat replica prin Sabine Klimek, care a înscris golul egalizator, iar apoi a urmat o fază de atac finalizată cu o „aeriană” la capătul căreia s-a aflat Alexandra Gavrilă, la primul meci în faţa propriilor suporteri. Combinaţiile au curs bine şi Florenţa Ilie a făcut 3-1. Pal Ceandani a înscris pentru 5-3, dar Reşiţa a reuşit egalarea după primele 10 minute de joc. CSM Târgu Jiu se desprinde la 2 goluri prin reuşitele semnate Iulia Andrei şi Pal Ceandani, dar Reşiţa nu cedează şi reuşeşte din nou egalarea, scor 9-9, la jumătatea primei reprize. CSM înscrie prin Iulia Andrei şi scorul devine 11-10 în minutul 21, dar, din nou, după câteva secunde Reşiţa reuşeşte egalarea. După un time-out solicitat de Liviu Andrieş, elevele sale rup echilibrul din teren şi înscriu 5 goluri consecutive, scor 16-11. Seria gorjenceleor este întreruptă de un gol norocos, din deviere, marcat de Reşiţa. Alexandra Gavrilă face 17-12, scor care este menţinut şi de parada Alinei Ciuchiatu. Trimisă în poartă de Liviu Andrieş, Alina Ciuchiatu reuşeşte să apere aruncarea de la 7m. Repriza se încheie cu un gol în dreptul echipei oaspete, dar repriza a fost adjudecată de CSM Târgu Jiu, care a intrat la vestiare cu 17-13 pe tabelă.

CSM Târgu Jiu începe în forţă repriza secundă cu un gol superb marcat din extremă de Florenţa Ilie. CSM Târgu Jiu apasă serios pe acceleraţie şi tot din extremă înscrie şi Bianca Stanca. Ioana Toader, revenită după o accidentare, îşi trece şi ea numele pe lista marcatoarelor. Mihaela Obedeanu este trimisă la linia de 7 m şi mai pune două goluri în contul CSM Târgu Jiu, care înscrie astfel 6 goluri în debutul reprizei secunde şi duce scorul la 23-13. Primul gol al Reşiţei din repriza secundă vine abia după 9 minute de joc. CSM Târgu Jiu urcă la +11 în minutul 40 după contraatacul finalizat de Bianca Stanca, scor 25-14. Alina Ciuchiatu mai apără un 7m, în timp ce Ioana Toader menţine diferenţa de 11g, scor 28-17, în minutul 48. Florenţa Ilie are o execuţie de zile mari şi înscrie pentru 30-18 în aplauzele publicului spectator, iar Stanca duce scorul la 32-19, în minutul 56. Gorjencele slăbesc turaţia şi Reşiţa punctează de două ori, 32-21. Ultimul minut aparţine echipei din Târgu Jiu, care mai înscrie două goluri prin Bianca Stanca, care stabileşte scorul final, 34-21 pentru CSM Târgu Jiu.

Florenţa Ilie şi Bianca Stanca au fost cele mai bune marcatoare ale echipei din Târgu Jiu, ambele cu 7 reuşite. De remarcat că toate cele 7 goluri marcate de Bianca Stanca au fost reuşite pe parcursul reprizei secunde. O evoluţie bună a avut şi Ioana Daniela Toader, care a revenit pe parchet după o accidentare şi a reuşit 4 goluri în poarta Reşiţei. Iată ce ne-a declarat la finalul meciului pivotul CSM Târgu Jiu, Daniela Toader.

Liviu Andrieş, antrenorul CSM Târgu Jiu, a declarat că este mulţumit de modul în care elevele sale au abordat acest meci, dar şi de faptul că au rămas concentrare după victoria de la Bistriţa. Andrieş este deja cu gândul la următoarele două partide din campionat, cu Oradea şi Vâlcea, meciuri pe care dacă formaţia gorjeană le câştigă este ca şi promovată în Liga Florilor.

DIVIZIA A SERIA B
Târgu Jiu – Sala Sporturilor
Etapa 13 – Sâmbătă 5 Februarie 2022 – Ora 13.00
CSM Târgu Jiu – CSU Reșița 34-21 (17-13)

CSM TÂRGU JIU: Alina Ciuchiatu, Cristina Popovici, Elena Marica Bercu – Bianca Chiriţă, Bianca Stanca 7g, Andreea Olariu, Valentina Toader, Gabriela Frunză, Alexandra Gavrilă 5g, Pal Ceandani 3g, Florenţa Ilie 7g, Iulia Andrei 5g, Mihaela Obedeanu 2g, Ioana Toader 4g, Sabine Klimek 1g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache.

În campionat, CSM Târgu Jiu va juca următoarea etapă tot pe teren propriu, pe 20 februarie, cu CSU Oradea. 

Până la următoarea confruntare din campionat, CSM Târgu Jiu va juca în Cupa României Fan Courier, în turul suplimentar, marţi, 8 februarie, cu CSU Universtatea de Vest Timişoara. Meciul se dispută la Târgu Jiu. În cazul în care se califică, CSM Târgu Jiu va juca în faza următoare din Cupa României cu învingătoarea din partida CSM Roman – CS Activ Prahova Ploiești.

GALERIE FOTO: ALIN PEPTAN

 

Comment here