Baschet

Cupa României / Turul 1, Meci 2 / CSO Voluntari – CSM Târgu Jiu 86-78

CSM Târgu Jiu a pierdut meciul restanță din prima fază a Cupei României, cu CSO Voluntari, scor 78-86. Returul cu echipa din Voluntari, deținătoarea trofeului Cupa României, a fost ultimul meci al formaţiei noastre din acest an. Partida s-a disputat luni, 20 decembrie, cu începere de la ora 17.00 și a fost transmisă de DigiSport 2. 

Vă reamintim că meciul retur nu a putut fi disputat conform programării inițiale, pe 28 septembrie, întrucât calendarul Cupei României s-a suprapus cu turneul de calificare FIBA Europe Cup în cadrul căruia a fost angrenată echipa CSO Voluntari. Astfel, meciul retur dintre CSO Voluntari și CSM Târgu Jiu, contând pentru faza inaugurală a Cupei României a fost programat pentru 20 decembrie. În meciul din prima manşă echipa din Ilfov s-a impus cu 92-66. Dacă în tur diferenţa a fost una destul de mare în favoarea ilfovenilor, de această dată meciul a fost mult mai echilibrat. Voluntari s-a impus la doar opt puncte diferenţă, 86-78 (24-21, 25-15, 20-18, 17-24). A fost un meci în care Jordanco Davitkov a rulat tot lotul avut la dispoziţie şi a dat minute bune unor jucători care au evoluat mai puţin în partidele de campionat. Antrenorul s-a declarat mulţumit de evoluţia elevilor săi în ultima confruntare a anului. Şi pentru că a fost ultimul meci din acest an, Jordanco Davitkov şi întreg staff-ul echipei de baschet seniori le-au făcut o urare suporterilor CSM Târgu Jiu.

Jordanco Davitkov, antrenor principal CSM Târgu Jiu: „În doar două zile am avut două meciuri total diferite. Dacă acasă cu Focșani, când am pierdut, am jucat foarte rău, acum, la mai puțin de 48 de ore, când am jucat împotriva unei echipe mult mai puterice, aşa cum este Voluntari, am jucat mult mai bine. Astăzi am dat șansă tuturor jucătorilor să evolueze. Am avut momente mai bune și mai puțin bune, dar sunt satisfăcut, dar dacă aş putea schimba, aş fi preferat să fi jucat aşa cu Focșani. Problemă noastră este că nu avem o constanţă, jucăm oscilant, iar pentru viitor trebuie să reglăm acest lucru, să ajungem la o variabilă stabilă. Şi pentru că suntem în prejma sărbătorilor vreau să le transmit Sărbători Fericite tuturor suporterilor, un Crăciun Fericit și Anul Nou să ne găsească sănătoși, împreună si cu rezultate cât mai bune pentru CSM Târgu Jiu”.

Cel mai bun om al gorjenilor a fost Malik Morgan. Acesta a totalizat 16 puncte şi 4 pase decisive. Evoluţii bune au avut şi Porter Troupe, care strâns 13 puncte, 4 recuperări şi 3 pase decisive, Ahmed Bashir cu 11p şi 4 recuperări, dar şi Titus Nicoară, care a stat foarte bine la capitolul recuperări, cu 9 mingi câştigate, dar şi 9 puncte marcate.

CSM Târgu Jiu: Kevin Allen 9p, Brandon Sly 8p, Porter Troupe 13p, Ahmed Bashir 11p, Titus Nicoară 9p, Răzvan Pavel, Stefan Glogovac 2p, Camil Berculescu, Andrei Gheorghe 6p, Malik Morgan 16p, Alexandru Berca, Octavian Ilie 4p. Antrenor: Jordanco Davitkov. Antrenori secunzi: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

Următorul meci al CSM Târgu Jiu este programat la începutul anului viitor, în deplasare, la Ploieşti. Partida dintre CSM Baschet Petrolul Ploieşti şi CSM Târgu Jiu, care contează pentru etapa a-13-a din LNBM, este programată pentru 4 ianuarie 2022, de la ora 18.45 şi va fi transmisă în direct de DigiSport. Pe teren propriu, următorul meci al baschetbaliştii gorjeni va fi pe 8 ianurie, atunci când CSM Târgu Jiu va juca împotriva echipei Athletic Constanţa

Comment here