Handbal

Cupa României, Turul 1 / Duminică, 8 Ianuarie 2023, ora 18.00 / CSM Târgu Jiu vs SCM U Craiova / Liviu Andrieș: ”Principalul obiectiv este acela de a ne califica mai departe, vrem să trecem în turul următor”

Duminică, 8 ianuarie, CSM Târgu Jiu va lua startul în Cupa României, ediția 2022-2023. În Turul 1 din Cupa României la handbal feminin, echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache va întâlni, pe teren propriu, SCM U Craiova. Cele două echipe s-au duelat recent în campionat, iar gorjencele s-au impus clar, chiar în Polivalenta din Bănie. ”Ne interesează acest meci din Cupa României. Vrem să avem în continuare același parcurs, aceeași evoluție ca până acum și să-i învățam pe iubitorii de handbal din Târgu-Jiu cu meciurile bune și cu victoriile. Principalul obiectiv este acela de a ne califica mai departe, vrem să trecem în turul următor”, a declarat Liviu Andrieș la conferința de presă premergătoare acestei partide.

*IMPORTANT. Conducerea clubului a stabilit ca prețul unui bilet la partida de duminică, 8 ianuarie, din Cupa României, care începe la ora 18.00, să fie același ca în campionat: 15 lei – intrare generală. Posesorii abonamentelor beneficiază de intrare gratuită.

Pentru CSM Târgu Jiu, anul 2022 a fost unul istoric, de referință pentru handbalul gorjean. Un an în care echipa a promovat în Liga Florilor, o premieră la nivel de handbal feminin. Mai mult, pentru o echipă nou-promovată, CSM a avut până la finele anului trecut un parcurs excelent. CSM Târgu Jiu a încheiat anul 2022 pe locul 7 în Liga Florilor. Liviu Andrieș își dorește și în 2023 un parcurs cât mai bun pentru echipa sa. ”E clar că venim după un an nemaipomenit, cel mai bun an, pentru că este pentru prima oară când o echipă de fete din Târgu-Jiu promovează, iar pentru prima participare în Liga Florilor cred că avem un parcurs foarte bun și trebuie să ne mândrim cu ceea ce am realizat până acum. Deja este istorie 2022, urmează un nou an în care trebuie să fim la fel de atenți și de motivați și să continuăm pe drumul pe care l-am început”, a spus antrenorul principal al echipei de handbal. 

Începe aventura și în Cupa României. Obiectiv: calificarea în turul următor

Cum 2022 e deja istorie, CSM Târgu Jiu se pregătește acum pentru prima confruntare din 2023. După recenta ”ciocnire” din Liga Florilor, din Bănie, unde câștig de cauză au avut gorjencele, se anunță o nouă partidă spectaculoasă între cele două echipe. Echipa lui Liviu Andrieș începe duminică periplul în Cupa României și sperăm să țină cât mai mult. Chiar și în condițiile în care vrea să folosească jucătoare care au prins mai puține minute în Liga Florilor, principalul obiectiv pentru Liviu Andrieș este calificarea în următoare fază a cupei.

Liviu Andrieș, antrenor principal CSM Târgu Jiu:”Ne interesează acest meci din Cupa României, e normal. Nu știu ce va face echipa din Craiova, eu știu ce vom face noi. E clar că în urma ultimului rezultat, își doresc o revanșă. Noi vrem să mergem pe același drum, să arătăm că suntem o nucă destul de tare și să ne menținem trendul pe care îl avem în această perioadă. Vrem să avem în continuare același parcurs, aceeași evoluție ca până acum și să-i învățam pe iubitorii de handbal din Târgu-Jiu cu meciurile bune și cu victoriile. Toată lumea va trebui să aibă minute, dar principalul obiectiv este acela de a ne califica mai departe. Vor avea minute toate fetele, și cele care au jucat mai puțin, dar, repet, vrem să trecem în turul următor”.

Liviu Andrieș se poate baza în meciul de cupă pe tot lotul avut la dispoziție. Interul Katarina Pavlovic a reluat antrenamentele. Jucătoarea din Croația ar putea reveni pe parchet în meciul de duminică. ”Momentan, nu avem probleme cu accidentările. A revenit și Katarina Pavlovic, să sperăm că va fi aptă. Am avut ceva probleme cu gripa, dar am trecut peste ele după meciul de la Galați”, a mai spus antrenorul gorjean.

CUPA ROMÂNIEI
HANDBAL FEMININ

Ediţia 2022-2023
TURUL 1
Târgu Jiu – Sala Sporturilor 
Duminică – 8 Ianuarie 2023
ORA 18.00

CSM Târgu Jiu – SCM U Craiova

Celelalte dueluri din această fază sunt:

CSM Roman – Şcoala 181 Bucureşti(duminică, 8 ianuarie)
HC Zalău – Dacia Mioveni(duminică, 8 ianuarie)
CSM Bacău – CSM Slatina(duminică, 8 ianuarie)
Unirea Slobozia – Corona Braşov(duminică, 8 ianuarie)
Neptun Constanţa – CSM Galaţi(duminică, 8 ianuarie)
Gloria Bistriţa – Minaur Baia Mare(duminică, 8 ianuarie)

“U” Cluj-Napoca – HC Dunărea Brăila(vineri, 13 ianuarie)
Liceul Teoretic “Liviu Rebreanu” Turda – HCF Piatra Neamț(sâmbătă, 14 ianuarie)

Conform tragerii la sorți, două echipe au tur liber, Ştiinţa Bucureşti şi Activ Prahova Ploieşti. Echipele participante în cupele europene în acest sezon: Rapid Bucureşti, CSM Bucureşti, SCM Râmnicu Vâlcea, Măgura Cisnădie şi Gloria Buzău, vor intra direct în faza următoare a cupei.

Comment here