Handbal

Cupa României, Turul 1 / Duminică, 8 Ianuarie 2023, ora 18.00 / CSM Târgu Jiu vs SCM U Craiova / Elena Marica Bercu: ”Jucăm acasă și vreau să cred că noi avem prima șansă. Calificarea este un obiectiv pentru noi”

Handbalistele CSM Târgu Jiu se pregătesc pentru o nouă provocare în acest sezon, debutul în noua ediție de Cupa României. Duminică, 8 ianuarie, de la ora 18.00, CSM Târgu Jiu va juca, pe teren propriu, împotriva celor de la SCM U Craiova în Turul 1 din Cupa României. ”Jucăm acasă și vreau să cred că noi avem prima șansă, dar nu ne desconsiderăm adversarul. Vom fi ambițioase și serioase până la finalul meciului și vom da tot ce avem mai bun. Calificarea este un obiectiv pentru noi”, a declarat Elena Marica Bercu, care a prefațat duelul cu echipa din Bănie.

Sala Sporturilor din Târgu Jiu va găzdui duminică seara o nouă confruntare în acest sezon între CSM Târgu Jiu și SCM U Craiova. Partida se anunță una intensă și care promite un nou spectacol handbalistic. După partida din campionat, disputată la Craiova, acolo unde CSM Târgu Jiu a înregistrat prima victorie în deplasare de la promovarea în Liga Florilor, cele două echipe se vor confrunta din nou, de această dată în Cupa României. Mulțumită de realizările echipei din 2022, Elena Marica Bercu, goalkeeper-ul CSM-ului, este pregătită pentru disputa cu formația din Craiova. Elena este convinsă că echipa din Bănie vine la Târgu Jiu cu gândul de a-și lua revanșa după eșecul din campionat, dar va da la Târgu Jiu peste o echipă bine organizătă, unită, motivată și care a demonstrat că se poate lupta de la egal la egal cu orice adversar din Liga Florilor. 

Elena Marica Bercu, CSM Târgu Jiu: ”Am terminat anul cu destul de multe puncte și am reușit să ne atingem obiectivul pe final de an. Pentru noi a fost cadoul ideal pe care ni-l puteam face de Crăciun. Următorul pas este etapa din Cupa României, cu Craiova, o echipă pe care o cunoaștem destul de bine. Sunt convinsă că formația din Craiova va veni la Târgu Jiu destul de motivată pentru a ”întoarce” meciul pe care ele l-au pierdut acasă în Liga Florilor, dar și noi suntem destul de motivate, iar atmosfera la echipă noastră este una foarte bună și sper să ne păstrăm nivelul de joc pe care l-am avut la Craiova. Eu cred că este un obiectiv calificarea, pentru că am arătat până în acest moment că suntem mai puternice decât păream la începutul campionatului. Chiar dacă nu avem valori individuale, ca să spun așa, suntem o echipă puternică, unită și vom da dovadă până la finalul acestui sezon de multă motivație și ambiție. Jucăm acasă și vreau să cred că noi avem prima șansă, dar nu ne desconsiderăm adversarul. Vom fi ambițioase și serioase până la finalul meciului și vom da tot ce avem mai bun”. 

Vă reamintim că CSM Târgu Jiu și SCM U Craiova nu sunt la prima întâlnire în Cupa României. Pe 15 ianuarie 2020, la Târgu Jiu, când CSM Târgu Jiu evolua în Divizia A, SCM Craiova s-a impus în cadrul 16-imilor Cupei României, scor  30-23. Datele problemei s-au schimbat între timp, CSM Târgu Jiu a promovat în Liga Florilor, și mai mult, gorjencele au reușit să treacă în campionat de echipa din Craiova, chiar în Bănie, scor 25-21. 

La feminin, în urnă au intrat cele 11 echipe din eșalonul secund calificate după turul preliminar, dar și 9 echipe din Liga Florilor, cele 5 participante în cupele europene fiind calificate direct în turul 2, în optimi. Calificate direct în turul 2 au fost și două echipe rezultate în urma tragerii, acestea fiind CSU Știința București și Activ Prahova Ploiești.

Program Turul 1(7 dintre partide vor avea loc pe 8 ianuarie 2023):

CSM TÂRGU JIU – SCM UNIVERSITATEA CRAIOVA

CSM ROMAN – ȘCOALA 181 SSP BUCUREȘTI
HC ZALĂU – DACIA MIOVENI
CSM BACĂU – CSM SLATINA
CSM UNIREA SLOBOZIA – CSM CORONA BRAȘOV
CSU NEPTUN CONSTANȚA – CSM GALAȚI
GLORIA BISTRIȚA-NĂSĂUD – MINAUR BAIA MARE

U CLUJ-NAPOCA – DUNĂREA BRĂILA(13.01.2023)
HCF PIATRA NEAMȚ – CS LIVIU REBREANU TURDA(14.01.2023)

 

Comment here