Handbal

Cupa României, Turul 1 / CSM Târgu Jiu, victorie şi CALIFICARE în Turul 2 al Cupei României / CSM Târgu Jiu – SCM U Craiova 36-31 / Galerie FOTO

Duminică, 8 ianuarie, într-o atmosferă incredibilă creată de cei 1000 de suporteri gorjeni veniţi la Sala Sporturilor, CSM Târgu Jiu s-a calificat în Turul 2 din Cupa României, după ce a trecut de SCM U Craiova, scor 36-31, la pauză 15-14. 

Suporterii gorjeni au luat cu asalt Sala Sporturilor la primul meci din 2023 al echipei pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache. Au avut parte de un nou spectacol handbalistic, la care au contribuit din plin cele două formaţii. A fost o partidă cu goluri multe, execuții spectaculoase, cu un portar în zi mare, Ekaterina Dzhukeva, care cu cele 15 parade din meci, a contribuit decisiv la calificarea echipei, dar şi cu un atac în mare formă, cu Ira Zinatullina, cea mai bună marcatoare a echipei din Târgu Jiu, cu 7 goluri, la cea mai bună prestaţie a ei din acest sezon. Forţa ofensivă a echipei din Târgu Jiu a fost susţinută şi de Alexandra Gavrilă, Oana Bucă, Ana Ciolan, Angela Puşcaş, Florenţa Ilie sau Andreea Chiricuţă. Toate jucătoarele trimise pe parchet de staff-ul tehnic s-au achitat cu brio de sarcinile din teren. Vestea bună este că a revenit pe parchet şi Katarina Pavlovic, chiar dacă interul croat nu a avut mari realizări în acest meci. 

A fost o partidă cu multe răsturnări de situaţie pe tabela de marcaj, în special în prima repriză. Seria golurilor pentru CSM Târgu Jiu a fost deschisă de extrema Florenţa Ilie. Ira Zinatullina, cu o execuţie în forţă a făcut 2-1, iar Florenţa Ilie, pe contraatac a dus scorul la 3-2. Craiova a reacţionat şi în minutul 9 a trecut pentru prima dată în avantaj, scor 3-4. Gorjencele s-au repliat imediat. Ekaterina Dzhukeva a avut primele intervenții din meci, în timp ce Angela Pușcaș a adus egalarea, iar Ana Ciolan, cu două goluri la rând, a dus scorul la 6-4, spre bucuria spectatorilor din Sala Sporturilor. Craiova nu a cedat și a egalat situația pe tabelă, scor 6-6. Oană Bucă, trimisă ca de obicei de Liviu Andrieș pentru a executa aruncările de la 7m, a readus avantajul pentru CSM Târgu Jiu, scor 7-6 la jumătatea primei reprize. Craiova a revenit în atac, dar și pe tabelă, scor 7-8. Alexandra Gavrilă a găsit o breșă în apărarea Craiovei și a restabilit egalitatea, scor 8-8, dar Craiova s-a distanțat din nou la două goluri, scor 8-10. Oana Bucă a punctat din nou, de această dată din acțiune, pentru 9-10, dar Craiova își reface diferența de 2 goluri, scor 9-11. Ekaterina Dzhukeva închide bine poarta în două rânduri, iar pe atac, Ira Zinatullina găsește și ea drumul spre gol și reduce diferența la un singur gol, scor 11-12. Craiova pare că este în control și își reface diferența de 2 goluri, scor 11-13. Dzhukeva, cu o nouă intervenție de excepție dă semnalul revenirii. Zinatullina, Alexandra Gavrilă și Florența Ilie întorc rezultatul și este rândul gorjencelor să conducă cu două goluri pe tabelă, scor 15-13. Craiova înscrie la ultima fază a primei reprize, dar CSM Târgu Jiu intră în avantaj la vestiare, scor 15-14.

La reluarea jocului, Craiova revine din nou în avantaj, scor 15-16, în minutul 32. A fost ultima dată în meci când echipa din Bănie a fost în avantaj pe tabela de marcaj. Cristina Boian, din extremă, Oana Bucă de la 7m și Angela Pușcaș, cu o pătrundere în forță au readus avantajul pentru CSM Târgu Jiu, scor 18-16, în minutul 36. Ekaterina Dzhukeva are din nou câteva intervenții de excepție, iar Andreea Chiricuță, Alexandra Gavrilă și Ana Ciolan au dus scorul la 21-18 în minutul 38. Craiova se apropie la un gol, dar Ana Ciolan se descurcă bine pe semicercul advers și face 22-20. Craiova încearcă să țină aproape, scor 22-21 în minutul 41. Urmează două goluri, marcatoare Oana Bucă și Alexandra Gavrilă, la capătul unor faze bine lucrate și CSM Târgu Jiu își mărea diferența la 3 goluri, scor 24-21 în minutul 43. Andreea Chiricuță, din extremă, inventează o aruncare pe lângă portarul Craiovei, în timp ce Dzhukeva apără o aruncare de la 7m și ridică sala în picioare. În minutul 45, Angela Pușcaș înscrie pentru 26-22. Craiova dă semne de revenire, dar Zinatullina liniștește lucrurile după un contraatac fulger, scor 27-24. Craiova mai are o ultimă tentativă de a ține aproape pe tabelă, scor 27-25, dar Ira Zinatullina se dezlănțuie peste apărarea adversă, iar Ana Ciolan se descurcă din nou excelent pe semicerc și CSM Târgu Jiu urca la +5 pe tabelă, scor 30-25 în minutul 49. Meciul curge într-un singur sens, cu Zinatullina şi Ana Ciolan la finalizare pentru 32-26 în minutul 52. Andreea Chiricuţă şi Iulia Andrei menţin diferenţa pe tabelă la +6, scor 35-29. Sabine Klimek trimite o torpilă sub transversală, pentru 36-30. Craiova a încheiat meciul cu gol, dar CSM Târgu Jiu câştigă partida, scor final 36-31 şi merge mai departe în Cupa României. 

”A fost o partidă grea, dar unitatea echipei, atitudinea şi munca au făcut diferenţa în acest meci. Pentru noi, aportul publicului contează foarte mult. A fost în număr foarte mare şi ne-a susţinut, ca la toate meciurile din acest sezon”, a declarat la finalul meciului Ira Zinatullina, aflată la cea mai bună prestaţiei a ei din acest sezon. Interul CSM-ului a înscris 7 goluri în poarta Craiovei. Zinatullina a dezvăluit ce le-a spus Liviu Andrieş la pauză, în vestiar, dar şi ce adversar şi-ar dori în următorul tur din Cupa României.

”Ne bucurăm de calificarea în turul următor al Cupei României. Şi astăzi am demonstrat că atunci când echipa este concentrată 100% avem un cuvânt greu de spus. Le mulţumim şi suporterilor care au venit în număr foarte mare. Am început să-i învăţăm cu victoriile. Ne bucurăm că am putut să le oferim această victorie şi calificarea”, a spus Liviu Andrieş la conferinţa de presă de după meci. 

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva, Elena Marica Bercu – Oana Bucă 6g, Alexandra Gavrilă 5g, Angela Puşcaş 3g, Valentina Toader Trică, Mirabela Coteţ, Ira Zinatullina 7g, Andreea Chiricuţă 3g, Pal Ceandani, Florenţa Ilie 3g, Iulia Andrei 1g, Ana Ciolan 6g, Cristina Boian 1g, Katarina Pavlovic, Sabine Klimek 1g. Antrenor principal: Liviu Andrieş. Antrenor secund: Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Gore Albici.

CUPA ROMÂNIEI
HANDBAL FEMININ

Ediţia 2022-2023
TURUL 1
Târgu Jiu – Sala Sporturilor 
Duminică – 8 Ianuarie 2023
ORA 18.00

CSM Târgu Jiu – SCM U Craiova 36-31(15-14)

Pentru CSM Târgu Jiu urmează un examen dificil în Liga Florilor. La Târgu Jiu vine Gloria Bistriţa. Meciul se dispută sâmbătă, 14 ianuarie. 

GALERIE FOTO

Comment here