Handbal

Cupa României, Sferturi de Finală – Joi, 9 martie, ora 18.00: CSM Târgu Jiu – Dacia Mioveni. Oana Bucă: ”Am încredere în colegele mele. Sper să facem un meci bun și să ne calificăm mai departe”

Echipa de handbal feminin a CSM Târgu Jiu se pregătește să scrie o nouă pagină importantă în istoria clubului. Handbalistele pregătite de Liviu Andrieș vor în Final 4-ul Cupei României. Pentru a ajunge în careul de ași al Cupei, gruparea gorjeană trebuie să treacă de Dacia Mioveni, în sferturile de finală ale competiției. Între cele mai bune patru echipe din Cupa României vrea și interul Oana Bucă. Handbalista este convinsă că echipa din Târgu Jiu se va califica în Final 4. ”Am încredere în colegele mele. Sper să facem un meci bun și să ne calificăm mai departe”, a declarat Oana Bucă. 

CSM Târgu Jiu vs. Dacia Mioveni, meciul din sferturile de finală ale Cupei României se joacă joi, 9 martie, de la ora 18.00. Fanii echipei sunt așteptați în număr cât mai mare la Sala Sporturilor pentru a susține echipa. 

Cele patru partide care vor decide echipele calificate în Final Four sunt: CSM Târgu Jiu – Dacia Mioveni, CSM București – CSM Slatina, CSM Corona Brașov- Dunărea Brăila și CSU Știința București – Gloria Bistrița-Năsăud. Meciurile se vor disputa într-o singură manșă, pe 9 martie, pe terenul primelor echipe. Final 4-ul se va disputa pe 20-21 mai.

Gorjencele au două victorii în acest sezon împotriva echipei din Mioveni. În prima etapă din Liga Florilor, CSM Târgu Jiu s-a impus, pe teren propriu, scor 27-25. Și în retur, pe terenul Daciei, tot CSM a fost echipa mai bună. Formația din Târgu Jiu s-a impus atunci cu 27-23.  

În tabăra gorjeană domnește optimismul. Handbalistele au un ascendent moral față de echipa din Mioveni, după cele două victorii din Liga Florilor obținute de CSM Târgu Jiu. Fetele lui Liviu Andrieș sunt conștiente că meciul nu va fi însă unul ușor. Din contră, gorjencele se așteaptă la o replică solidă, agresivă, din partea echipei din Mioveni, grupare care a pierdut de două ori în acest sezon în fața echipei din Târgu Jiu. ”Pentru o echipă aflată la primul an în Liga Florilor, o calificare în Final 4 cred că ar însemna foarte mult”, a declarat interul stânga de la CSM Târgu Jiu, Oana Bucă. ”Specialista” aruncărilor de la 7m din echipa lui Liviu Andrieș și-a prelungit de curând înțelegerea cu gruparea gorjeană și speră să ajungă în Final 4 competiției, chiar și în condițiile în care Angela Pușcaș, accidentată, lipsește de la acest meci. 

Oana Bucă, CSM Târgu Jiu: ”Urmează un meci foarte greu, sunt convinsă că fetele de la Mioveni vor veni foarte motivate, pentru că avem două victorii împotriva lor. Cred că o să fie un meci de foarte mare agresivitate. Am încredere în colegele mele că o să facem un meci bun și o să ne calificăm mai departe. Lipsește Angi, un om de bază pentru noi, dar sunt sigură că atât eu, cât și colegele mele, ne vom motiva foarte mult pentru a nu se simți această absență și pentru a aduce această victorie, care ar mulțumi-o și pe ea. O calificare în Final 4 ar însemna foarte mult. Este primul an când participăm în Cupa României, ca echipă de Liga Florilor, și cred că ar fi un lucru foarte important. Am hotărât să-mi prelungesc contractul pentru că suntem o echipă foarte unită, ne dorim performanță și lucrurile acestea au contribuit la decizia mea”.

HANDBAL FEMININ
CUPA ROMÂNIEI RÂURENI
SEZON 2022-2023
SFERTURI DE FINALĂ

CSM TÂRGU JIU vs. CS DACIA MIOVENI

JOI 9 MARTIE 2023, ORA 18.00
SALA SPORTURILOR DIN TÂRGU JIU
PREȚ BILET 15 LEI
POSESORII DE ABONAMENTE AU ACCES LIBER

Comment here