Handbal

Cupa României Fan Courier / CSM Târgu Jiu, victorie și calificare în turul următor / CSM Târgu Jiu – Univ. de Vest Timişoara 33-26 / GALERIE FOTO

CSM Târgu Jiu a început excelent drumul în Cupa României Fan Courier Feminin, ediția 2021-2022. Echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache a trecut fără probleme de Universitatea de Vest din Timișoara, scor 33-26, și s-a calificat în faza următoarea a Cupei României. CSM Târgu Jiu va juca în faza următoare din Cupa României, pe 12 februarie, cu învingătoarea din partida CSM Roman – CS Activ Prahova Ploiești.

Debut cu dreptul în actuala ediție de Cupa României. Marți, 8 februarie, CSM Târgu Jiu a trecut cu bine peste turul preliminar din Cupa României Fan Courier, într-un meci în care gorjencele au avut în față un adversar pe care l-a învins și în campionat cu doar două săptămâni în urmă. La fel ca și atunci, Timișoara s-a dovedit a fi o echipă ambițioasă, dar care nu a avut forța de a pune probleme echipei din Târgu Jiu. Meciul a fost la discreția echipei pregătită de Liviu Andrieș, care a dominat meciul de la un capăt la celălalt, în condițiile în care antrenorii gorjeni au rulat tot lotul și au aruncat în luptă și două jucătoare venite de la junioare, din propria pepinieră, Ramona Popescu și Daria Iordache. 

Meciul a început cu două reușite semnate Alexandra Gavrilă și dublate de Bianca Stanca și Florența Ilie, pentru 4-1 în minutul 5. Iulia Andrei și Sabine Klimek au dus scorul la 6-2 în minutul 10. După câteva acțiuni bune din partea echipei oaspete, la jumătatea primei reprizei, CSM Târgu Jiu și-a dublat avantajul, scor 10-5. Timișoara a reușit să reducă diferența la doar trei goluri, scor 12-9. CSM a revenit imediat cu Ioana Toader și Bianca Stanca și echipa noastră a urcat la 16-9 în minutul 25. Minutele de final ale primei părți au aparținut tot gorjencelor, care au punctat prin Alexandra Gavrilă și Andreea Olariu și CSM a ajuns la +10, 22-12. Ultima acțiune a primei părți a adus încă un gol pentru echipa oaspete, astfel că la pauză tabela indica 22-13.

Repriza secundă a început tot cu CSM Târgu Jiu în atac, dar și cu liniile schimbate de Liviu Andrieș, care le-a aruncat în luptă pe junioarele Ramona Popescu și Daria Iordache. Daria a și reușit să puncteze pe tabelă. Gabriela Frunză, trimisă în extremă și-a trecut și ea numele pe lista marcatorilor, iar CSM revine la +10, scor 25-15. Pănă la jumătatea reprizei secunde, Klimek și Gabriela Frunză au dus scorul la 29-18. Intrată bine în joc, pe extremă stânga, Gabriela Frunză mai pune două goluri în dreptul CSM-ului pentru 31-21 în minutul 50. Pe fondul unei ușoare relaxări în tabăra gorjeană, bănățencele reușesc trei goluri consecutive, dar seria lor este întreruptă de Daria Iordache pentru 32-24. Valentina Toader face 33-25, dar Timișoara înscrie și stabilește scorul final, 33-26 pentru CSM Târgu Jiu, care merge mai departe în Cupa României.

Bianca Stanca a fost cea mai bună marcatoare a echipei gorjene, cu 7 goluri marcate, fiind urmată de Iulia Andrei, care a reușit 6 goluri.

Iată ce ne-a declarat Liviu Andrieș, antrenorul CSM Târgu Jiu, imediat după meci. 

CSM Târgu Jiu – CSU UV Timișoara 33-26 (22-13)
CUPA ROMÂNIEI FAN COURIER FEMININ – TUR SUPLIMENTAR
Târgu Jiu – Sala Sporturilor Marţi 8 februarie 2022 / ORA 12.00

CSM Târgu Jiu: Alina Ciuchiatu, Elena Marica Bercu, Cristina Popovici – Bianca Chiriță, Bianca Stanca 7g, Andreea Olariu 2g, Valentina Toader 1g, Ramona Popescu, Daria Iordache 2g, Alexandra Gavrilă 4g, Pal Ceandani, Florența Ilie 1g, Iulia Andrei 6g, Gabriela Frunză 4g, Ioana Toader 2g, Sabine Klimek 4g.

După pauză Liviu Andrieș a apelat și la serviicile Gabrielei Frunză, pe care a trimis-o pe post de extremă stânga. Gabriela a intrat foarte bine în meci și a reușit să înscrie 4 goluri în poarta Timișoarei. 

Foarte bine au intrat în meci și junioarele Ramona Popescu și Daria Iordache. Cele două jucătoare au contribuit din plin la calificarea echipei în următoarea fază a Cupei României. Acestea nu au ascuns faptul că au avut emoții. 

GALERIE FOTO: ALIN PEPTAN

Comment here