Handbal

CUPA ROMÂNIEI / Atmosferă senzațională la Târgu Jiu în optimile Cupei României / CSM Târgu Jiu – Rapid București 22-36

Meci de gală la Târgu Jiu în optimile de finală ale Cupei României Fan Courier. Liderul din Seria B a Diviziei A, CSM Târgu Jiu, și-a măsurat forțele cu liderul din Liga Florilor, Rapid București, una dintre cele mai bune echipe din handbalul românesc la ora actuală, cu cele mai mari șanse de a câștiga titlul de campioană a României. Câștig de cauză a avut Rapid București, care s-a impus în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, scor 36-22, la pauză 19-10. Sala Sporturilor a fost luată cu asalt de suporterii gorjeni, iubitori de handbal, care și-au dorit să asiste la un astfel de eveniment sportiv. Și nu au avut ce regreta, atmosferă a fost una senzațională, iar spectacolul handbalistic a fost unul pe măsură, la care au contribuit din plin ambele echipe.

Apăsate într-o oarecare măsură de emoțiile unui astfel de duel, în premieră pentru multe dintre jucătoarele lui Liviu Andrieș, gorjencele au început un pic timorate meciul cu Rapid. Cristina Popovici a avut o primă intervenție spre bucuria suporterilor gorjeni, dar nu a mai putut face nimic la următoarea fază în care Sorina Târcă a deschis tabela în minutul 2. Cu un plus de experiență, echipa oaspete a absorbit fără probleme primele atacuri ale echipei din Târgu Jiu, care a încercat să treacă de apărarea bine organizată a rapidistelor. Echipa oaspete a urcat la 4-0 după primele cinci minute de joc. În cele din urmă a cedat și apărarea rapidistă. Iulia Andrei și-a asumat o aruncare de pe 9m și a reușit să dezghețe tabela și în dreptul CSM-ului, cu un gol superb, iar reacția publicului a fost pe măsură. Rapidistele au mai pus două goluri în contul lor, iar tabela arăta 1-6. Elevele lui Liviu Andrieș au început ușor-ușor să treacă peste tracul debutului de partidă și să pună probleme liderului din Liga Florilor. Daniela Toader a fost la capătul a două faze excelent lucrate de jucătoarele noastre și pivotul CSM-ului și-a făcut treaba pe semicerc. Daniela Toader a reușit două goluri cu care a redus diferența pe tabelă, scor 3-6. Rapidistele dau imediat replica cu trei goluri consecutive, serie întreruptă tot de pivotul Daniela Toader, care mai trece un gol în contul CSM Târgu Jiu, scor 4-9. La jumătatea primei reprize, după mai multe faze în care și-a reglat tirul, și-a intrat în rol și interul Ira Zinatullina. Jucătoarea din Ucraina a găsit o breșă în apărarea rapidistă și-a trecut primul gol în dreptul ei. Impulsionată de prima reușită, dar și de publicul gorjean, Zinatullina înscrie din nou în poarta echipei rapidiste, pentru 6-12. Zinatullina găsește și o pasă de excepție, care prinde pe picior greșit apărarea adversă, iar Daniela Toader înscrie în poarta rapidistă, scor 7-13. Jocul gorjencelor se mută în extremă, iar de acolo, Florența Ilie reușește două goluri pentru CSM Târgu Jiu, scor 9-17. Ultimele secunde ale primei reprize aduc câte un gol de fiecare parte. Alexandra Gavrilă punctează pe contraatac, pentru 10-18, dar Rapid înscrie la ultima fază și prima parte se încheie cu un avans de 9 goluri în dreptul rapidistelor, scor 10-19. Exceptând primele 7-8 minute din debutul partidei, în care s-a resimțit presiunea unui astfel de duel, în rest elevele lui Liviu Andrieș și Andrei Enache au dat o replică destul de bună liderului din Liga Florilor. 

Revenite de la vestiare cu mai mult curaj, elevele lui Andrieș s-au aruncat în ofensivă, astfel că primele 5 minute din repriza secundă au aparținut handbalistelor de la CSM Târgu Jiu. După două acțiuni rămase fără rezultat au venit și golurile. Pal Ceandani a deschis seria, fiind urmată de Florența Ilie și Ira Zinatullina, cu două goluri, timp în care apărarea gorjencelor a funcționat foarte bine, iar liderul din prima ligă nu reușit decât un singur gol, iar tabela indica 14-21. Rapid își revine după asaltul gazdelor și taie din elanul luat de formația lui Liviu Andrieș. Echipa oaspete ajunge la +10 pe tabelă, scor 14-24. Spectacolul handbalistic a fost întregit de faza din minutul 41. După o eliminare în tabăra rapidistă, antrenorul oaspeților scoate portarul, pentru a suplini atacul, dar apărarea CSM-ului funcționează. Mingea trimisă de Gabriela Perianu se lovește de zidul ridicat de apărarea gorjeană. Portarul echipei noastre, Cristina Popovici, recuperează mingea și o trimite direct în poarta adversă, ridicând publicul spectator în picioare. Tabela indica în acel moment 15-24. Spectacolul handbalistic nu se oprește însă aici. Se joacă cu garda jos de ambele părți. Anna Ivanenko, cealaltă jucătoare din Ucraina din lotul gorjean, prinde mai mult curaj și aruncă la poartă și își trece numele pe lista marcatoarelor. Bianca Chiriță se poziționează bine pe semicercul advers și înscrie în poarta rapidistă, pentru 17-26, iar publicul gorjean aplaudă determinarea jucătoarelor de la Târgu Jiu. Anna Ivanenko găsește din nou drumul către gol, scor 18-28. Eliberată parcă de orice presiune Ira Zinatullina este din ce în ce mai greu de oprit de apărarea rapidistă. Ira înscrie patru goluri la rând, acestea fiind și ultimele reușite ale CSM Târgu Jiu în poarta Rapidului, care se impune la Târgu Jiu, în optimile de finală ale Cupei României. Mai bună în acest meci, experimentată trupa din Giulești câștigă meciul cu 38-22 și merge mai departe în Cupa României. 

După fluierul de final al meciului, atmosfera din Sala Sporturilor a fost în continuare una foarte caldă. Liderul din Liga Florilor, Rapid București, a primit aplauze din partea publicul gorjean, care a apreciat handbalul practicat de echipa bucureșteană. Au urmat apoi minute bune în care handbalistele de la CSM Târgu Jiu au fost aplaudate de galerie și spectatorii prezenți în Sala Sporturilor, care, în ciuda rezultatului, au ținut să le mulțumească fetelor pentru determinare, pentru modul în care au abordat partida. Echipa de handbal feminin a CSM Târgu Jiu a pierdut miercuri seară, în Sala Sporturilor, meciul cu Rapid, însă publicul spectator a fost la înălțime. Handbalistele noastre au arătat în multe momente ale jocului că au calitate şi au câştigat respectul publicului şi poate că această experiență, acest test, în fața unei echipe puternice, le-a dat încredere în forţele proprii pentru ceea ce urmează. Pentru echipa noastră continuă drumul către Liga Florilor și nu mai este mult până când CSM Târgu Jiu își va măsura din nou forțele cu Rapid, dar pe prima scenă a handbalului românesc. 

Iată ce a declarat imediat după meci, la conferința de presă, antrenorul gorjean Liviu Andrieș. Marea absentă a acestei partide a fost Sabine Klimek, accidentată după meciul de la Râmnicu Vâlcea, aceasta a ratat duelul cu Rapid, aspect scos în evidență si de antrenorul Liviu Andrieș. Acesta a mulțumit și publicului gorjean pentru sprijunul acordat echipei pe parcursul meciului.

Florența Ilie crede că meciul cu Rapid București a fost un test util pentru formația gorjeană. Extrema CSM-ului a reușit să înscrie 3 goluri în poarta Rapidului. Florența Ilie a mulțumit la rândul ei publicului de la Târgu Jiu care a creat o atmosferă senzațională în Sala Sporturilor. 

Ibericul Carlos Viver, antrenorul echipei Rapid București, a avut cuvinte de laudă la adresa echipei din Târgu Jiu. Antrenorul oaspeților a remarcat și evoluția foarte bună a interului de la CSM Târgu Jiu, Ira Zinatullina, care a fost cea mai bună jucătoare a grupării gorjene. Zinatullina a marcat 8 goluri în poarta Rapidului. Din tabăra Rapidului, cea mai bună marcatoare a fost Alexandra Trifan, cu 7 goluri înscrise.

Claudia Constantinescu, jucătoarea Rapidului, a lăudat fanii de la Târgu Jiu care au făcut o atmosferă senzațională și este convinsă că CSM Târgu Jiu și Rapid se vor întâlni și sezonul viitor, în Liga Florilor.

 

CUPA ROMÂNIEI FAN COURIER FEMININ
TUR 2 – OPTIMI DE FINALĂ
Târgu Jiu – Sala Sporturilor
23 Martie 2022 Ora  18.00
CSM Târgu Jiu – Rapid București 22-38 (10-19)

CSM Târgu Jiu: Cristina Popovici 1g, Alina Ciuchiatu, Elena Marica Bercu – Bianca Chiriță 1g, Bianca Stanca, Andreea Olariu, Valentina Toader, Anna Ivanenko 2g, Ira Zinatullina 8g, Gabriela Frunză, Alexandra Gavrilă 1g, Pal Ceandani 1g, Florența Ilie 3g, Iulia Andrei 1g, Mihaela Obedeanu, Daniela Toader 4. Antrenori: Liviu Andrieș și Andrei Enache. 

Comment here