Handbal

CUPA CSM TÂRGU JIU / Turneu amical, 14-16 ianuarie. CSM Târgu Jiu, victorie în primul meci al turneului / CSM Târgu Jiu – CNE Râmnicu Vâlcea 37-32

CSM Târgu Jiu a început cu dreptul turneul amical „Cupa CSM Târgu Jiu” după ce a trecut de CNE Râmnicu Vâlcea, scor 37-32, la pauză 20-14. Sala Sporturilor din Târgu Jiu găzduieşte timp de trei zile, în perioada 14-16 ianuarie, un turneu cu meciuri de verificare la care participă pe lângă echipa gazdă şi CNE Râmnicu Vâlcea, CSM Slobozia și CS Activ Prahova Ploiești. 

În partida de deschidere a turneului de meciuri amicale de la Târgu Jiu, echipa pregătită de Liviu Andrieş şi Andrei Enache a jucat împotriva echipei CNE Râmnicu Vâlcea. CSM Târgu Jiu ar fi trebuit să joace în deschidere cu CSM București 2, satelitul formaţiei din Liga Florilor, dar CSM Bucureşti nu a mai ajuns la CUPA CSM TÂRGU JIU din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate la nivelul lotului. În locul echipei bucureștene la turneul amical de la Târgu Jiu a venit CNE Râmnicu Vâlcea.

Misiunea echipei antrenate de Liviu Andrieş a fost în acest caz una mult mai uşoară, deşi echipa oaspete a pus destule probleme pe parcursul meciului. A fost o partidă în care cei doi antrenori au rulat aproape întreg lotul avut la dispoziţie. Daniela Toader, Mădălina Olariu şi Mihaela Obedeanu nu au jucat în această partidă, ele nefiind refăcute după accidentările suferite în prima parte a campionatului. Nici Ira Zinatullina nu a apucat să joace prea mult în acest meci. Ira s-a accidentat în chiar primul minut şi nu a mai revenit pe teren. Vestea bună este că a revenit Anna Ivanenko. În plus, meciul de astăzi a consimţit şi debutul la echipa de senioare a Alesiei Cişmaşu, o jucătoare de nici 15 ani, extrem de talentată, una dintre cele mai bune din generaţia ei, semn că proiectul handbalistic juvenil de la CSM Târgu Jiu începe să dea roade. 

După o lungă perioadă de antrenamente, elevele lui Liviu Andrieş au intrat ceva mai greu în meci, dovadă şi faptul că în minutul 8 scorul era doar 6-5. CSM Târgu Jiu, fără să forţeze, s-a desprins la +4, scor 12-8, în minutul 17, apoi la 5 goluri, 15-10 în minutul 23, pentru a termina prima repriză cu un avans de 6 goluri pe tabelă, scor 20-14. Repriza secundă s-a derulat pe acelaşi scenariu cu echipa din Târgu Jiu la cârma jocului, care şi-a menţinut în permanenţă adversarul la 5-6  goluri distanţă pe tabelă. La căpătul unui meci controlat de CSM Târgu Jiu, formaţia gorjeană s-a impus cu 37-32. 

De remarcat că în partea a doua a meciului, Alesia Cişmaşu(foto), pe lângă debutul ei la echipa de senioare, a făcut un meci foarte bun şi şi-a trecut şi numele pe lista marcatoarelor din această confruntare.

Iătă şi o scurtă analiză a antrenorului Liviu Andrieş, imediat după terminarea partidei.

CSM Târgu Jiu: Alina Ciuchiatu, Cristina Popovici, Elena Marica Bercu – Bianca Chiriţă, Bianca Stanca, Oana Iordache, Andreea Olariu, Valentina Toader, Anna Ivanenko, Ira Zinatullina, Gabriela Frunză, Pal Mădălina, Florenţa Ilie, Iulia Andrei, Mihaela Obedeanu, Sabine Klimek, Ramona Popescu, Alesia Cişmaşu. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. 

La partida de deschidere a turneului de la Târgu Jiu a asistat şi Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu, care a venit la banca tehnică pentru a le încuraja pe jucătoarele echipei noastre şi pentru a discuta cu oficialii clubului.

În ceea de a doua partidă a zilei, CSM Unirea Slobozia a trecut de Activ Prahova Ploieşti, scor 29-27.

Pentru CSM Târgu Jiu urmează meciul cu CSM Slobozia, care se dispută sâmbătă, 15 ianuarie, de la ora 19.00, iar ultima partidă jucată de echipa pregătită de Liviu Andrieș va avea loc duminică, de la ora 13.00, urmată de o festivitate de premiere.

Comment here