Handbal

CSM Târgu Jiu, transfer pentru Liga Florilor. Ekaterina DHZUKEVA a semnat cu CSM Târgu Jiu. INTERVIU cu Ekaterina Dhzukeva

CSM Târgu Jiu, un nou transfer de marcă pentru sezonul următor, în care echipa din Târgu Jiu va evolua în primul eșalon handbalistic al țării, în Liga Florilor. Oficialii grupării gorjene au parafat o înțelegere cu o jucătoare de echipă națională, Ekaterina Dhzukeva, care evoluează pe postul de portar. Născută pe 8 mai 1988 la Blagoevgrad, în Bulgaria, Ekaterina Dhzukeva evoluează și pentru echipa națională a Bulgariei și are numeroase participări în cupele europene. Dhzukeva, care a semnat pentru un sezon cu gruparea gorjeană, vine de la SCM Craiova, echipă pentru care va evolua până la finalul acestui sezon de Liga Florilor și se va alătura lotului condus de Liviu Andrieș pentru sezonul 2022-2023.

CSM Târgu Jiu, liderul din Seria B a Diviziei A, care și-a asigurat promovarea în Liga Florilor, își conturează o echipă redutabilă pentru sezonul următor. Ultimul transfer reușit de oficialii clubului gorjean este cel al portarului Ekaterina Dhzukeva. Handbalista din Bulgaria, care măsoară 1.85 metri, vine de la SCM Craiova, din Liga Florilor. După ce au semnat cu gorjeanca Angela Cioca, de la Minaur Baia Mare, gorjenii continuă campania de transferuri și se întăresc serios pentru stagiunea următoare, în care echipa va evolua în elita handbalului feminin românesc. Gorjenii și-au asigurat serviciile Ekaterinei Dhzukeva, pe postul de portar.

 

INTERVIU EKATERINA DHZUKEVA

Ekaterina, îți spunem de pe acum bun venit la Târgu Jiu! Te vei alătura lotului CSM Târgu Jiu. Ce te-a determinat să faci acest pas?

Ekaterina Dhzukeva: Mulțumesc și abia aștept să ajung la Târgu Jiu. Am ales să fac acest pas în cariera mea pentru că oficialii clubului din Târgu Jiu și-au manifestat interesul față de mine și au fost determinați să mă includă în echipă. Cred că experiența mea poate ajuta clubul să se dezvolte în continuare.

Ce știi despre Târgu Jiu și CSM Targu Jiu?

Ekaterina Dhzukeva: Chiar dacă orașul este mic, este foarte plăcut și primitor. Totul este foarte aproape. Am fost la ultimul meci împotriva Clujului. Sala a fost plină plină și atmosfera a fost fantastică. Asta e tot ce își poate dori un sportiv profesionist. Clubul CSM Targu Jiu arată ca o mare familie.

La ce te-ai gândit când ai ales echipa noastră?

Ekaterina Dhzukeva: M-am gândit la faptul că este un club cu o mare ambiție de a crește și de a evolua. Sunt foarte fericită să mă alătur echipei din Târgu Jiu. Sper că va fi un an minunat pentru toata lumea.

Care sunt obiectivele tale?

Ekaterina Dhzukeva: Să evoluez cât mai bine, să fac tot ce depinde de mine pentru ca echipa să câștige și să ajut la îndeplinirea obiectivelor clubului. În Liga Florilor fiecare meci este important și absolut fiecare punct contează. Numai prin muncă grea ne putem atinge obiectivele.

Un mesaj pentru iubitorii de handbal din Târgu Jiu.

Ekaterina Dhzukeva: Sunt foarte emoționată și nerăbdătoare să văd Sala Sporturilor plină de fani și împreună să ne bucurăm de fiecare meci.

CARIERĂ
Ekaterina Dhzukeva a început să joace handbal la vârsta de 8 ani, la echipa „Inter” a Școlii pentru Copii și Adolescenți din Blagoevgrad. Între 1997 și 2005, la diferite categorii de vârstă, ea a primit titlul de „cel mai bun portar bulgar” acordat de Federația Bulgară de Handbal. Între 2005 și 2006 a jucat pentru HK „Buki” Gabrovo, iar apoi, la vârsta de doar 17 ani, a semnat un contract cu clubul islandez IBV Vestmannaeyja.

Dhzukeva a jucat un sezon la Vestmannaeyja și încă unul la HK Island Reykjavik, apoi s-a transferat în Spania, unde a evoluat timp de trei ani pentru Marina Park Santander, până când criza economică a lovit puternic handbalul spaniol. După un an petrecut în Norvegia, la Fredrikstad BK, handbalista a jucat timp de patru ani în prima ligă din Polonia, pentru EKS Start Elblag, un sezon și pentru MKS Selgros Lublin din Polonia.

Din iulie 2016, Ekaterina Dhzukeva a jucat două sezoane în Nemzeti Bajnoksag I, pentru echipa Kisvardai KC, iar din vara anului 2018 evoluează la SCM Craiova.

Handbalista născută în Bulgaria joacă în acest moment pentru SCM Craiova și este și componentă a echipei naționale a Bulgariei. Viitorul portar al echipei din Târgu Jiu are un cv impresionant în care a bifat în 2006 titlul de campioană U20 în Bulgaria, când a fost desemnată și cel mai bun portar din campionatul U20 al Bulgariei. Ekaterina Dhzukeva și-a trecut în palmares și trei titluri de campioană în Polonia, în 2014, 2015 și 2016 cu MKS Selgros Lublin, echipă cu care a jucat în grupele Ligii Campionilor și în sferturile din Cupa Cupelor. Cu SCM Craiova a ajuns în 2019 în grupele EHF. Dhzukeva a bifat și numeroase prezențe la naționala Bulgariei.

PALMARES

Liga Campionilor:
Grupe: 2014, 2015, 2016
Calificări: 2019

Cupa Cupelor:

Sfert-finalistă: 2015
Șaisprezecimi: 2016

Cupa EHF:

Grupe: 2019
Turul 2: 2020

Liga Feminină Poloneză de Handbal:

Câștigătoare: 2014, 2015, 2016

Campionatul U20 al Bulgariei:

Câștigătoare: 2006

Distincții personale

Cel mai bun portar din campionatul U20 al Bulgariei: 2006

Comment here