Baschet

CSM Târgu Jiu, în Conferința 1 din LNBM / Claudiu Alionescu:”Conferința 1 este o grupă mai dificilă decât cealaltă grupă, Conferința 2. Avem în componență două echipe care anul trecut au fost în primele patru” / PROGRAM CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu și-a aflat adversarele din prima fază a sezonului 2022-2023 din Liga Națională de Baschet Masculin. CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Conferința 1 alături de U-BT Cluj-Napoca, BC CSU Sibiu, SCM U Craiova, FC Argeș Pitești, CSM Târgu Mureș, CSM Ploiești, Rapid București și CSM VSKC Miercurea Ciuc. Echipa pregătită de Claudiu Alionescu va juca în prima etapă a noului sezon, în deplasare, pe terenul echipei CSM Ploiești, pe 28 septembrie.

Claudiu Alionescu a prefațat seria din care face parte CSM Târgu Jiu, în speță Conferința 1. Având în vedere ce echipe fac parte din această conferință, Claudiu Alionescu ne-a declarat că seria în care a fost repartizată CSM Târgu Jiu, conform clasării din sezonul trecut, este una mult mai puternică decât Conferința 2. Antrenorul gorjean a trecut în revistă, pe scurt, adversarii din prima fază a campionatului. 

Claudiu Alionescu, antrenor CSM Târgu Jiu: „Conferința 1 este o grupă mai dificilă decât cealaltă grupă, Conferința 2, pentru că avem în componență două echipe care anul trecut au fost în primele patru, UBT Cluj Napoca, echipa campioană și BCM U Pitești. U Cluj este cel mai puternic adversar, o echipă care anul acesta va evolua în Euro Cup, o competiție mult mai puternică față de cea în care au participat anul trecut cu mult succes. Avem și SCM U Craiova, o echipă care a pierdut calificarea în primele patru pe o ultimă aruncare, deci avem de a face cu o altă echipă tare, care și-a anunțat candidatura pentru cupele europene. Mai avem BCU Sibiu și CSM Ploiești, două echipe care anul trecut au mers cap la cap până aproape de final pentru calificarea în play-off și în mod sigur anul acesta își vor dori acest lucru, plus Rapid București, care anul acesta își anunță candidatura pentru unul dintre locurile fruntașe. Din seria noastră mai face parte și CSM Târgu Mureș, o echipă nou promovată, dar care își dorește să aibă o bună exprimare la prima participare în Liga Națională, în timp ce Miercurea Ciuc este o formație oarecum de calibrul nostru, ca și clasament din sezonul trecut”.

Antrenorul grupării gorjene a vorbit și despre prima confruntare a echipei sale din noua stagiune a Ligii Naționale, cu CSM Ploiești. Gorjenii vor juca primul meci din noul sezon, în deplasare, pe terenul echipei prahovene, la fiinalul lunii septembrie.

Claudiu Alionescu, antrenor CSM Târgu Jiu: „Deschidem campionatul la Ploiești, în deplasare, pe terenul unei echipei despre care nu cunoaștem foarte multe acum. Până la momentul meciului din prima etapă vor fi doar meciurile amicale de analizat, fără să-i putem vedea la lucru într-un meci oficial, însă în același timp și noi ne creionăm o echipă competitivă și vom vedea de la meci la meci unde ne vom situa”.

TUR
Etapa 1, 28 Septembrie CSM Ploiești – CSM Târgu Jiu
Etapa 2, 8 Octombrie CSM Târgu Jiu stă
Etapa 3, 15 Octombrie CSM Târgu Jiu – CS Rapid Buucrești
Etapa 4, 22 Octombrie CSM VSK Miercurea Ciuc – CSM Târgu Jiu
Etapa 5, 29 Octombrie CSM Târgu Jiu – CSM Târgu Mureș
Etapa 6, 19 Noiembrie ACS U BT Cluj Napoca – CSM Târgu Jiu
Etapa 7, 26 Noiembrie CSM Târgu Jiu – FC Argeș Pitești
Etapa 8, 3 Decembrie SCM U Craiova – CSM Târgu Jiu
Etapa 9, 7 Decembrie CSM Târgu Jiu – BC CSU Sibiu

RETUR

Etapa 10, 10 Decembrie CSM Târgu Jiu – CSM Ploiești
Etapa 11, 17 Decembrie CSM Târgu Jiu stă
Etapa 12, 28 Decembrie CS Rapid București – CSM Târgu Jiu
Etapa 13, 4 Ianuarie CSM Târgu Jiu – CSM VSK Miercurea Ciuc
Etapa 14, 7 Ianuarie CSM Târgu Mureș – CSM Târgu Jiu
Etapa 15, 14 Ianuarie CSM Târgu Jiu – ACS U BT Cluj Napoca
Etapa 16, 18 Ianuarie FC Argeș Pitești – CSM Târgu Jiu
Etapa 17, 21 Ianuarie CSM Târgu Jiu – SCM U Craiova
Etapa 18, 28 Ianuarie BC CSU Sibiu – CSM Târgu Jiu

Programul în Conferința 1 poate suferi schimbări deoarece SCM U Craiova va participa la turneul preliminar FIBA Europe Cup din perioada 21-28 Septembrie 2022.

Comment here