Baschet

CN U16 Masculin, Etapa 6. CSM Târgu Jiu, victorie importantă în prima etapă din retur. ACS Champions Buc-Cra – CSM Târgu Jiu 53-65

Echipa de baschet masculin U16 a CSM Târgu Jiu a început returul cu o victorie extrem de importantă, obținută în deplasare, scor 65-53, în fața echipei ACS Champions Buc-Cra. Partida disputată miercuri, 13 martie, a contat pentru etapa a 6-a din Campionatul Național. 

CSM Târgu Jiu a început în forță lupta pentru calificarea la Turneul Semifinal. Baschetbaliștii lui Adrian Roșu au făcut astăzi un prim pas extrem de important pentru îndeplinirea obiectivului. La Craiova, în Sala de Sport de la Ișalnița, CSM Târgu Jiu a început tare meciul și până la pauza mare, gorjenii au urcat la +12 pe tabelă. Gazdele au încercat o revenire pe parcursul sfertului 3, când au ajuns la un ecart de doar 3 puncte față de formația gorjeană. Mai mult, gazdele au trecut în avantaj, dar CSM Târgu Jiu a găsit forța necesară să revină la conducere. Cu Rareș Plăstoi în zi mare, echipa lui Adi Roșu a gestionat mult mai bine și eficient finalul meciului. CSM Târgu Jiu s-a impus cu 65-53 și se pregătește pentru duelul cu Viitorul Cluj-Napoca. 

Adrian Roșu, antrenor U16 CSM Târgu Jiu: ”După cum mă așteptam, a fost un meci foarte greu, am condus cu 12 puncte la pauză, iar în sfertul 3 am avut o cădere, iar gazdele au ajuns la 3 puncte de noi. Cu 5 minute înainte de final, Craiova a condus la 3 puncte, dar am reușit să ținem scorul strâns. în ultimele 2 minute am avut o apărare excelentă și am reușit niște coșuri grele, care ne-au ajutat să fim cu psihicul peste ei. Așadar scorul este un pic înșelător, dar mă bucur că am jucat bine. Toți băieții au fost minunați în acest meci, au luptat până la final, dar simt că trebuie să-l scot în evideță pe Rareș Plăstoi, având în vedere că a jucat excelent și a jucat cu tot sufletul. Acum trebuie să fim concentrați pentru că urmează un meci foarte greu împotriva Clujului”.

LOT CSM TÂRGU JIU U16 MASCULIN: Darius Anuța, Vlad Bordînc, Bogdan Calotă, Rareș Duca, Mihai Filip, Robert Isvoranu, Arin Plăstoi, Rareș Plăstoi, Vlad Rădulea, David Rujenescu, David Scrădeanu, Lucian Toma, Daniel Popescu, Andrei Bohorăscu. Antrenor: Adrian Roșu.

CAMPIONATUL NAȚIONAL U16 MASCULIN
EDIȚIA 2023-2024
ETAPA 6
CRAIOVA, SALA SPORTURILOR IȘALNIȚA
MIERCURI, 13 MARTIE 2024, ORA 13.30
ACS CHAMPIONS BUC-CRA – CSM TÂRGU JIU 53-65

Etapa viitoare, CSM Târgu Jiu va juca pe teren propriu, cu Viitorul Cluj-Napoca. Partida se va disputa sâmbătă, 16 martie, de la ora 14.30. 

Comment here