Baschet

CN U15 Masculin. Bilanț pozitiv pentru CSM Târgu Jiu în turneul de la Târgu Mureș. Gorjenii au încheiat anul cu două victorii

Echipa de baschet masculin U15 a CSM Târgu Jiu a înregistrat un bilanț pozitiv la ultimul turneu al anului. Echipa pregătită de Răzvan Bratoloveanu a participat la finalul acestei săptămâni la Turneul 2 din Grupa 10, disputat la Târgu Mureș, pe 2 și 3 decembrie. Tinerii baschetbaliști gorjeni au câștigat confruntările cu LPS Târgu Mureș și Valbon Arad, dar au pierdut, la limită, confruntarea cu LPS Bihorul Oradea. ”A fost un turneu destul de reușit, pe care l-am încheiat cu un bilanț pozitiv ”, a declarat la finalul turneului din Ardeal, antrenorul Răzvan Bratoloveanu.

Baschetbaliștii lui Răzvan Bratoloveanu au plecat în Ardeal cu gândul să câștige toate cele trei partide ale turneului. Au fost la doar 3 secunde distanță de a-și îndeplini obiectivul. Măcinată de probleme medicale și cu rotație scurtă, echipa din Târgu Jiu a făcut însă un turneu de excepție. Suținută de o galerie inimoasă, formată din familiile jucătorilor, echipa lui Răzvan Bratoloveanu a trecut lejer de LPS Târgu Mureș, scor 109-56, dar și de Valbon Arad, scor 100-53, dar a pierdut la limită, scor 49-50, confruntarea cu LPS Bihorul Oradea. Deși a fost un meci echilibrat, CSM Târgu Jiu a fost echipa care a controlat în ceea mai mare parte duelul cu echipa din Oradea. Cu doar 3 secunde înainte de final, gorjenii erau în avantaj pe tabelă, dar o aruncare norocoasă, în criză de timp, și-a atins ținta și astfel gruparea din Oradea a câștigat partida. Răzvan Bratoloveanu consideră că turneul de la Târgu Mureș a fost unul reușit.

Răzvan Bratoloveanu, antrenor echipa de baschet masculin U15 CSM Târgu Jiu: ”A fost un turneu destul de reușit, pe care l-am încheiat cu un bilanț pozitiv. Din păcate, planurile ne-au fost date puțin peste cap chiar înainte de plecarea spre Târgu Mureș din cauza unor răceli. Am avut doar 9 jucători disponibil pentru cele trei meciuri. Cu toate astea am reușit să obținem două victorii categorice în care am înscris peste 100 de puncte și am primit în jur de 50-55. Lipsa rotației mai lungi și ghinionul a făcut să nu câștigam și meciul cu Oradea, un meci pierdut la 1 punct diferență, cu o aruncare de 3 puncte norocoasă cu panoul în ultimele 3 secunde. Dar așa este baschetul, meciul se termină după ultima sirenă și de aceea este cel mai frumos sport. Dat fiind faptul că a fost ultimul turneu al acestui an și pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, vrem să transmitem pe această cale tuturor gorjenilor Sărbatori Fericite și Hai CSM”.

LOT CSM Târgu Jiu U15: Lucian Toma, Bogdan Calotă, Vladimir Gugea, Luca Pop Manta, Răzvan Simionescu, Gabriel Tismănaru, Andrei Bohorăscu, Rareș Sgondea, Vlad Plăstoi, Patrick Negru. Antrenor: Răzvan Bratoloveanu.

CAMPIONATUL NAȚIONAL U15 MASCULIN
EDIȚIA 2023-2024
GRUPA 10, TURNEUL 2

TÂRGU MUREȘ, SALA LPS

SÂMBĂTĂ, 2 DECEMBRIE, ORA 10.00
CSM TÂRGU JIU – LPS BIHORUL CSM ORADEA 49-50
SÂMBĂTĂ, 2 DECEMBRIE, ORA 17.00
CSM TÂRGU JIU – LPS TÂRGU MUREȘ 109-56
DUMINICĂ, 3 DECEMBRIE, ORA 12.00
CSM TÂRGU JIU – AS BC VALBON ARAD 100-53

Comment here