BaschetJuniori

TURNEUL FINAL U13, Târgu Jiu, 4-8 mai / Turneul de la Târgu Jiu, în imagini – GALERIE FOTO

CSS Alexandria este noua campioană la baschet feminin U13, după ce a trecut de ACS Dan Dacian București, scor 48-44, în finala Campionatului National U13. La stratul Turneului Final, care s-a desfășurat în perioada 4-8 mai la Târgu Jiu, s-au aliniat 12 echipe, cele mai bune din țără la această categorie de vârstă. Echipa de baschet feminin U13 a CSM Târgu Jiu a încheiat Campionatul Național U13 pe locul 5. Echipa pregătită de Laurențiu Răuț s-a impus cu 42-30 în fața echipei CS Olimpia București în meciul pentru locurile 5-6. Alexia Mihaela DANĂ de la CSM Târgu Jiu a fost cea mai buna pasatoare a turneului, cu 20 de asisturi. 

La startul întrecerilor de la Târgu Jiu s-au prezentat cele mai valoroase 12 echipe feminine U13 din actualul sezon: LT Lucian Blaga Reghin, CSS Sibiu, CS Universitatea Valbon Arad, ACS Gladius Târgu Mureș, ACS NBS Cluj Napoca, Sportul Studențesc București, CS Olimpia București, ACS Smart Baschetball Team Cluj Napoca, ACS Rookies Oradea, ACS Dan Dacian București, CSS Alexandria și CSM Târgu Jiu.

CSS Alexandria a devenit campioana sezonului 2021-2022 la baschet feminin U13, după ce a avut un parcurs fără greșeală în cadrul Turneul Final, reușind să câștige toate cele 5 meciuri pe care le-a disputat în Sala Sporturilor din Târgu Jiu și-a a intrat în posesia tricourilor și medaliilor atribuite campioanei naționale. ACS Dan Dacian București a terminat campionatul pe locul doi, iar podiumul a fost complet de ACS Rookies Oradea, după ce a dispus în finala mică de ACS Smart Baschetball Team Cluj Napoca, scor 56-32 și a obținut medaliile de bronz. CSM Târgu Jiu a încheiat Campionatul Național U13 pe locul 5. Echipa pregătită de Laurențiu Răuț s-a impus cu 42-30 în fața echipei CS Olimpia București în meciul pentru locurile 5-6. 

La festivitatea de premiere a fost prezent și Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu, care a înmânat tricourile, medaliile și trofeul atribuite campioanei naționale, dar și premiile speciale pentru cele mai bune jucătoare ale turneului. Din partea Federației Române de Baschet la festivitatea de premiere a fost prezentă Paula Misăilă, iar din partea CSM Târgu Jiu, directorul clubului, Robert Bălăeț.

GALERIE FOTO: ALIN PEPTAN

 

Comment here