HandbalJuniori

CN JUNIOARE 3, Grupa Speranţă 3, Etapa 7 / HCM Craiova – CSM Târgu Jiu 34-33

Echipa de handbal feminin junioare 3 a CSM Târgu Jiu a pierdut, la limită, scor 33-34, pe terenul echipei HCM Craiova. Meciul a contat pentru etapa a-7-a din Grupa Speranţă 3. În meciul de la Craiova a ieşit din nou în evidenţă Alesia Cismaşu, acre a fost cea mai bună jucătoare de pe teren. Interul CSM-ului a înscris numai puţin de 20 de goluri în poarta echipei din Craiova. 

Ritm infernal de meciuri şi deplasări pentru junioarele 3 de la CSM Târgu Jiu, care au disputat 4 meciuri în 10 zile, dintre care ultimele trei partide în deplasare. Poate că şi acest lucru a contat în desfăşurarea partidei şi în stabilirea echipei învingătoare, dar şi faptul că echipa gazdă beneficiază de un lot mult mai numeros la ora actuală prin fuziunea dintre FEFS Craiova şi HCM Craiova. Rotaţia mai mare pe bancă a fost un plus pentru echipa gazdă, în timp ce la gorjence încă s-au resimţit problemele medicale din ultima săptămână. Dar chiar şi aşa, elevele lui Radu Costel au dus lupta până la capăt şi doar o inexactitate pe final de meci, poate şi din cauza oboselii, a înclinat balanţa către echipa gazdă. Partida a fost una extrem de echilibrată, care s-a decis în ultimele secunde ale jocului.

CSM Târgu Jiu a fost echipa care a condus în permanenţă pe tabela de marcaj în prima repriză. Gorjencele aveau 3-0 în minutul 5, iar primul gol al gazdelor a venit abia în minutul 6. În minutul 10, CSM Târgu Jiu conducea cu 7-5, iar alte cinci minute mai târziu cu 8-6. În ultimele minute ale primei părţi jocul s-a mai echilibrat şi gazdele au reuşit să egaleze, scor 9-9. CSM a făcut 10-9 prin Alesia Cismaşu, dar ultima fază le-a aparţinut craiovencelor care au egalat şi prima repriză s-a terminat 10-10. 

Repriza secundă a început pe un ton echilibrat, iar tabela indica 5-5 în minutul 28 al meciului. Au urmat două minute în care CSM Târgu Jiu a forţat şi s-a desprins la 8-5 în minutul 30. Elevele lui Radu Costel şi-au menţinut avantajul de două goluri şi în minutul 35, scor 10-8. A fost rândul echipei gazdă să forţeze şi HCM a trecut în avantaj 11-10 şi mai apoi 12-11, în ultimul minut de joc. Ultimul atac al reprizei secunde a aparţinut gorjencelor şi Alesia Cismaşu a înscris pentru 12-12, scor cu care s-a şi terminat actul doi. 

Şi repriza a treia s-a derulat pe acelaşi scenariu ca şi partea secundă a meciului. Cele două echipe au mers umăr la umăr, scor 5-5 în minutul 50 şi 9-9 în minutul 56, moment în care CSM Târgu Jiu a trecut în avantaj, scor 10-9. Au urmat o uşoară cădere, de doar două minute şi HCM Craiova a întors soarta reprizei şi a meciului în favorea sa cu trei goluri consecutive, pentru 12-10. Gorjencele au încercat să revină, dar nu au mai reuşit decât un gol, insuficient pentru a egala situaţia pe tabela de marcaj. HCM s-a impus cu 12-11 în ultima parte a jocului şi a câştigat partida, la limită, scor 34-33. 

La capătul unui meci pierdut la mare luptă, Radu Costel şi-a felicitat elevele pentru efortul depus. 

Radu Costel, antrenor junioare 3 CSM Târgu Jiu: „Un meci greu contra unei formaţii care prezintă o garnitură în deplasare şi alta acasă. Fuziunea cu FEFS a transformat în bine HCM-ul, care şi-a acoperit zonele vulnerabile, însă nu e invincibilă, dovadă stând rezultatele celor trei reprize de azi. Fetele au luptat cât au putut, dar o ratare pe final de runda a treia a înclinat balanţa către formaţia gazdă. Felicit fetele mele pentru travaliul prelungit şi nu pot să fiu supărat că am fost învinşi. Important este că revenim acasă cu trupa sănătoasă”.

CSM Târgu Jiu: Ana Bîrlete, Raluca Chiriac 3g, Cleopatra Pîslaru 1g, Diana Ştefu, Alesia Cismaşu 20g, Beatrice Popescu 5g, Anisia Bălăşin, Vanesa Podăriţa, Alina Burlan, Elena Buşe 4g, Maria Cîrciumariu, Cătălina Ungureanu, Catrinel Aniniş, Andreea Mindoiu, Alexandra Popescu. Antrenor: Radu Costel.

CAMPIONATUL NAȚIONAL JUNIOARE 3
Craiova – Sala Ion Constantinescu
Grupa Speranță 3
Etapa 7 / 12 aprilie 2022  / Ora 14.30
HCM Craiova –  CSM Târgu Jiu 34-33(10-10, 12-12, 12-11)

Etapa viitoare, CSM Târgu Jiu va juca pe teren propriu, pe 26 aprilie, cu liderul seriei, CSS Sibiu.

Comment here