Handbal

CN Junioare 3, G3V, Etapa 3. Junioarele 3, învinse de liderul seriei. CSM Târgu Jiu – Corona Brașov 23-26

Sâmbătă, 23 martie, echipa de handbal feminin Junioare 3 a CSM T\rgu Jiu a pierdut duelul cu liderul Grupei 3 Valoare, Corona Brașov, scor 23-26. Partida a contat pentru etapa a 3-a din G3V. ”A fost o partidă de mare luptă, în care am fost acolo lângă adversare, uneori chiar peste, dar mai avem nevoie de multă muncă și mai ales de ambiție pentru a face pasul către marea performanță”, a declarat antrenoarea Paula Martinescu, după meciul cu echipa din Brașov. 

Meci foarte greu pentru handbalistele junioare 3 de la CSM Târgu Jiu, care au întâlnit în acest weekend liderul Grupei 3 Valoare, Corona Brașov. Meciul a fost unul echilibrat, de mare luptă, în care cele două echipe au trecut rând pe rând la conducere pe tabelă, dar cu un final de meci mai bun pentru echipa oaspete. Practic, echipa ardeleană s-a desprins decisiv în ultimele 3 minute de joc. 

Elevele Paulei Martinescu au avut un debut timid de meci, în care echipa oaspete a pus repede 3 goluri pe tabelă. Gorjencele au început treptat să își revină și au reușit să echilibreze balanța, scor 5-5, în minutul 14, după o serie de 3 goluri la rând. Mai mult, handbalistele noastre au reușit să treacă în avantaj în minutul 22, scor 8-7. Corona a replicat cu două goluri, dar gorjencele au restabilit egalitatea, scor 9-9. Cele două echipe păreau că se îndreaptă spre un rezultat de egalitate la pauză, dar Brașovul a marcat, cu mult noroc, la ultima acțiune a primei părți, scor 9-10. 

Handbalistele CSM Târgu Jiu au început slab repriza secundă, iar Corona a profitat de sincopa grupării gorjene și s-a distanțat la +6 pe tabelă, scor 11-17. Gorjencele nu au cedat și au echilibrat meciul. A urmat o perioadă bună pentru fetele Paulei Martinescu care au strâns scorul, astfel încât, în minutul 45, tabela arăta 19-20. Scorul strâns s-a menținut până în minutul 47, când tabela indica 21-22. Din păcate, ultimele trei minute ale meciului au aparținut echipei oaspete. S-a terminat 23-26. Cea mai bună marcatoare din tabăra gorjeană a fost Raisa Pagnejer, cu 9 goluri. Paula Martinescu a făcut după meci o scurtă analiză a eșecului contra Coronei. 

Paula Martinescu, antrenoare junioare 3 CSM Târgu Jiu: ”A fost un meci care ne-a demonstrat două lucruri, și anume faptul că anumite componente din lot nu sunt pregătite pentru handbalul de performanță, dar și faptul că avem nevoie de și mai multă ambiție pentru a face pasul către marea performanță. Avem nevoie de multă muncă, de dorință, pentru că avem calitate în joc, avem tehnică bună, dar fără un lot omogen este greu să faci performanță. În general a fost o partidă de mare luptă, am fost acolo lângă adversare, uneori chiar peste, dar toate lacunele enumerate mai sus au dus la o nouă înfrângere. Felicit fetele pentru parcursul de până acum, dar mai este nevoie de multă muncă, pentru a avea succes la nivel mare.”

CSM TÂRGU JIU: Yasmina Sfiea, Andrada Văduva, Ana Bîrlete 1g, Cleopatra Pîslaru 5g, Raisa Pagnejer 9g, Daniela Țoțan, Ștefania Chimerel, Raisa Ion, Sara Dungă, Alexia Vârțan, Diana Ștefu 1g, Miruna Popescu, Anastasia Găvănescu, Maria Cojocaru 4g, Carla Logăscu 3g, Antonia Vârțan. Antrenoare: Paula Martinescu.

CAMPIONATUL NAȚIONAL JUNIOARE 3
EDIȚIA 2023-2024
FAZA II

GRUPA 3 VALOARE / ETAPA 3
SALA SPORTURILOR DIN TÂRGU JIU

SÂMBĂTĂ, 23 MARTIE 2024, ORA 12.00
CSM TÂRGU JIU – CSM CORONA BRAȘOV 23-26(9-10)

Etapa viitoare, pe 27 martie, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, cu ocupanta locului 2 în grupă, CS Chimia Râmnicu Vâlcea.

Comment here