HandbalJuniori

CN Junioare 3, Etapa 3, Grupa Speranţă 3 / CSS Sibiu – CSM Târgu Jiu 37-30

Echipa de handbal feminin junioare 3 a CSM Târgu Jiu a pierdut prima partida din Grupa Speranţă 3, în deplasare, pe terenul echipei CSS Sibiu. Într-un meci din etapa a-3-a, echipa gazdă, CSS Sibiu s-a impus cu 37-30. Scorul pe reprize a fost 13-12, 12-8, 12-10. „După felul cum au luptat fetele, 60 de minute în aceeaşi formulă, pot să mă declar pe deplin mulţumit de evoluţia echipei” ne-a declarat după meciul de la Sibiu, antrenorul Radu Costel.

Într-o formulă extrem de restrânsă la această partidă, handbalistele de la CSM Târgu Jiu au luptat eroic pentru fiecare minge şi-au pierdut confruntarea la mare luptă. Victoria gazdelor a fost mult facilitată de câteva decizii discutabile de arbitraj, dar şi de absenţele din lotul echipei gorjene. La meciul din Sala Transilvania, antrenorul Radu Costel a avut la dispoziţie doar şase jucătoare valide şi un portar. În viaţa fiecărei echipe, indiferent de nivel, există inevitabil şi astfel de momente în care mai mulţi sportivi nu pot face face parte din lot, din mai multe motive, aşa cum a fost şi cazul CSM Târgu Jiu în deplasarea de la Sibiu. Angrenate şi în concursurile şcolare, unele dintre componentele lotului au avut programate olimpiade şcolare la finalul acestei săptătmâni, în timp ce alte jucătoare au absentat din cauza accidentărilor. Marea absentă a partidei de la Sibiu a fost Alesia Cismaşu, accidentată. Credem cu tărie că dacă CSM Târgu Jiu ar fi avut tot lotul la dispoziţie, alta ar fi fost soarta partidei. Alesia Cismaşu, Cleopatra Pîslaru, Ana Bîrlete, Catrinel Aniniş, Maria Cîrciumariu şi Diana Ştefu nu au făcut deplasarea. Din păcate, la lunga listă de accidentări s-a mai adugat încă una, cea a jucătoarei Beatrice Popescu, care a suferit o accidentare destul de urâtă la acest meci şi care o va ţine departe de teren pentru cel puţin două săptămâni. 

Cu toate aceste probleme, tinerele handbaliste de la Târgu Jiu s-au luptat din greu, în fiecare repriză. Prima parte a meciului a fost una foarte echilibrată, în care gazdele s-au impus la limită, scor 13-12. În repriza secundă, echipa gazdă s-a impus cu 12-8. În ultima parte, gorjencele au luptat pentru fiecare minge şi au încercat să câştige măcar o repriză din cele trei. Obosela acumulată şi accidentarea jucătoarei Beatrice Popescu, dar şi unle decizii discutabile din partea brigăzii de arbitri au zădărnicit acest plan al fomaţiei noastre, care a pierdut şi ultima repriză, la mare luptă, scor 12-10 pentru gazde.

Dintre jucătoarele care au dus greul în această partidă, Raluca Chiriac a fost cea mai bună marcatoare din tabăra gorjeană, cu 14 goluri marcate. Alexandra Popescu şi Beatrice Popescu au adăugat fiecare câte 5 goluri, iar Andreea Mindoiu şi Alina Burlan câte 3 goluri.

Având în vedere circumstanţele în care s-a disputat acest meci şi modul în care au luptat elevele sale la Sibiu, Radu Costel s-a declarat pe deplin mulţumit de evoluţia echipei. 

Radu Costel, antreor CSM Târgu Jiu junioare 3: „A fost un joc frumos şi foarte disputat, aşa cum mă aşteptam. Fetele au luptat eroic. Am avut doar şase jucătoare valide şi un portar, pentru această partidă. Greul a căzut pe umerii Ralucăi Chiriac, surorilor Alexandra şi Beatrice Popescu, Alinei Burlan, Andreei Mindoiu şi Anisiei Bălăşin. Vanesa Podariţa a încercat din răsputeri să ţină ferecată poarta, însa oboseala defensivei a creat breşe şi a eliberat drumul mingii către plasă. Am avut şi două susţinătoare înfocate pe banca de rezerve, Cătălina Ungureanu şi Ştefania Buşe, ambele cu entorse. Pentru această dispută ne stabiliserăm două obiective. Nu am reuşit să le îndeplinim. Primul era să câştigăm cel puţin una sau, maxim, două reprize. Câteva decizii discutabile de arbitraj ne-au ţinut tot timpul la unul sau două goluri în spatele adversarei, în prima şi ultima repriză, dintre cele 3. Cel de-al doilea obiectiv, neîndeplinit, a fost să aduc jucătoarele sănătoase la Târgu Jiu. Beatrice Popescu s-a alăturat accidentatelor, cu o luxaţie deschisă la degetul arătator al mâinii stângi, avand nevoie de 4 copci şi imobilizare pentru cel puţin două săptămâni. Stăm din ce în ce mai rău la acest capitol, din nefericire. Sunt dezamăgit de ce s-a întâmplat la Sibiu, dar în niciun caz de rezultat sau jocul per ansambu. După felul cum au luptat fetele, 60 de minute în aceeaşi formulă, pot să mă declar pe deplin mulţumit. Ne pregătim acum pentru jocul cu CSS Petroşani, alt meci dificil, în condiţiile date”.

CSM Târgu Jiu: Vanesa Podăriţa, Anisia Bălăşin, Raluca Chiriac 14g, Alexandra Popescu 5g, Beatrice Popescu 5g, Andreea Mindoiu 3g, Alina Burlan 3g, Cătălina Ungureanu, Ştefania Buşe. Antrenor: Radu Costel.

CSM TÂRGU JIU HANDBAL FEMININ JUNIOARE 3 

Campionatul Național Junioare 3
Grupa Speranță 3 / Etapa 3
Sâmbătă 26 martie 2022 – Sala Transilvania 
CSS Sibiu – CSM Târgu Jiu 37-30 (13-12, 12-8, 12-10)

CSM Târgu Jiu va juca etapa viitoare, pe tren propriu, pe 2 aprilie, cu CSS Pteroşani.

Comment here