HandbalJuniori

CN J3, Grupa Speranță 3, Etapa 6 / Junioarele 3, victorie la Cluj / CSS Viitorul Cluj Napoca – CSM Târgu Jiu 28-30

Echipa de handbal feminin junioare 3 a început returul din Grupa Speranță 3 cu o victorie în deplasare, pe terenul formației CSS Viitorul Cluj Napoca. Handbalistele pregătite de Radu Costel s-au impus în Ardeal cu 30-28 și rămân în cursa pentru ocuparea unui loc pe podiumul grupei. În confruntarea de Cluj, Alesia Cismașu a fost cea mai bună jucătoare de pe teren. Interul CSM-ului a reușit să înscrie 19 goluri în poarta ardelencelor.

Plecate în Ardeal cu gândul de a începe cu dreptul returul din Grupa Speranță 3, elevele lui Radu Costel și-au îndeplinit obiectivul propus. Meciul a început într-o notă de echilibru, cu ambele formații trecând rând pe rând la conducere pe tabela de marcaj. Ardelencele au avut un final de primă repriză mai bun și s-au impus cu 11-8. Repriza secundă a aparținut în totalitate echipei din Târgu Jiu. Cu Alesia Cismașu în mare formă, atacul formației gorjene a funcționat excelent, iar pe faza de apărare, elevele lui Radu Costel au oprit majoritatea acțiunilor echipei gazdă. CSM Târgu Jiu s-a impus în repriza a doua cu 12-5, avantaj care s-a dovedit a fi decisiv în stabilirea scorului final. Ultima repriză a meciului a fost una ceva mai echilibrată, cu un plus pe final pentru echipa gazdă. Ardelencele au câștigat repriza a treia cu 12-10, dar la general CSM Târgu Jiu a fost echipa mai bună, care a câștigat cu 30-28. Pe lângă victoria obținută la Cluj, un alt motiv de bucurie pentru antrenorul gorjean a fost revenirea pe teren a jucătoarei Beatrice Popescu, după o accidentare suferită într-un meci disputat la Sibiu. Dar, cum următorul meci al echipei este programat marți, la Craiova, antrenorul se teme că nu poate alinia la startul meciului, din mai multe motive, o echipă completă.

Radu Costel, antrenor junioare 3 CSM Târgu Jiu: ”Am reușit să câștigăm meciul de pe terenul Viitorului Cluj, o echipă fără trac, fără un obiectiv pretențios și care abordează meciurile fără emoții. Noi încercăm să recuperăm punctele pierdute acasă și de aceea jocul devine mult mai greu de abordat pentru că nu ne permitem pași greșiți. Am câștigat 4 puncte din 6 posibile. Nu ieșim din tiparul înregistrat la nivel național și nu scăpăm nici noi de viroze. Avem jucătoare care vin la meciuri nerefăcute sută la sută, sub tratament medicamentos, dar care încearcă sa dea potențialul maxim. Un plus pentru echipă este revenirea pe teren a Beatricei Popescu, după accidentarea de la Sibiu. Încercam să strângem rândurile pentru că nici programul viitor nu ne este favorabil. Marți avem o altă deplasare, la Craiova. Încă o etapă în care nu pot să spun, cu exactitate, cine vine și cine nu, pentru că în această perioadă cursurile școlare sunt prioritare, un lucru normal ținând cont de Evaluarea Națională care se simte la orizont”.

CAMPIONATUL NAȚIONAL JUNIOARE 3
Cluj Napoca – Sala LPS
Grupa Speranță 3
Etapa 6 / 9 aprilie 2022 / Ora 14.00
CSS Viitorul Cluj Napoca – CSM Târgu Jiu 28-30(11-8, 5-12, 12-10)

CSM Târgu Jiu va juca etapa viitoare tot în deplasare, pe terenul echipei HCM Craiova. Meciul care contează pentru etapa a-7-a este programat pentru ziua de marți, 12 aprilie. 

Comment here