BaschetJuniori

CN Baschet Feminin U18 / Turneu Final B, Timișoara, 11-15 mai / CSM Târgu Jiu, debut cu Poli Timișoara pe 11 mai de la ora 14.00

Dacă săptămâna trecută întreaga atenție s-a concentrat pe echipa de junioare U13 a CSM Târgu Jiu, clasată pe locul 5 la nivel național după Turneul Final, desfășurat chiar la Târgu Jiu, săptămâna aceasta toate privirile se îndreaptă către echipa de baschet feminin U18 a CSM Târgu Jiu. Echipa pregătită de profesorul Toma Popescu va participa la Turneul Final B, care se dispută la Timișoara în perioada 11-15 mai. CSM Târgu Jiu se anunță a fi una dintre pretendentele la câștigarea turneului de pe Bega. ”Este un turneu pe care vrem să-l căștigăm”, a anunțat antrenorul gorjean Toma Popescu înainte de plecarea echipei către Timișoara. 

Baschetbalistele U18 de la CSM Târgu Jiu au fost foarte aproape de a accede la Turneul Final A. După un sezon foarte bun, gorjencelor le-a mai lipsit doar o victorie pentru a ajunge acolo, dar chiar și așa generația de fete pregătită de Toma Popescu a dovedit că are valoare și că se poate lupta de la egal la egal cu orice echipă din țară. Gruparea gorjeană pleacă acum cu gânduri mari la Timișoara. Baschetbalistele U18 de la Târgu Jiu vor să câștige turneul de pe Bega. 

Toma Popescu, antrenor U18 CSM Târgu Jiu: ”Este un turneu pe care vrem să-l căștigăm. Vrem să dovedim că puteam mai mult decât Turneul Final B. Am încredere în aceste fete și sper ca progresul pe care l-am văzut la ultimul turneu să se concretizeze acum. Sper să nu mai avem accidentări și cred ca fetele vor dovedi că sunt o echipă unită și că pot face o figură frumoasă”.

Primul adversar al echipei din Târgu Jiu este formația gazdă, Poli Timișoara. Este meciul care deschide turneul timișorean. Antrenorul gorjean a anunțat că vrea revanșa în fața bănățencelor. În meciul doi din prima fază a turneului, CSM Târgu Jiu se va confrunta cu CSU Brașov.

Toma Popescu, antrenor U18 CSM Târgu Jiu :”Primul meci, cel cu Poli Timișoara este extrem de important pentru noi. Sper să începem bine, cu o victorie, pentru moralul echipei. Poli este o echipă pe care am mai întâlnit-o în acest campionat. Ne-a învins de doua ori în debutul sezonului, dar era doar începutul campionatului, acum ne dorim revanșa. În ceea ce privește cel de-al doilea adversar, CSU Brașov, nu ne-am mai confruntat până acum, dar sper să dovedim că suntem echipa mai bună”.

CSM Târgu Jiu: Ștefania Buju, Ștefania Ardereanu, Ștefania Ghimbășanu, Casiana Spineanu, Teodora Țîrcă, Ana Encescu, Carla Surcel, Miruna Rădescu, Ada Moescu, Bianca Nica. Preparator: Patrick Toma. Antrenor: Toma Popescu.

Le dorim mult suscces fetelor noastre la Timișoara și să revină acasă sănătoase și victorioase!
Turneul Final B este găzduit de Sala Olimpia Constantin Jude din Timișoara. Iată mai jos echipele participante și programul partidelor. 

Comment here