BaschetJuniori

Baschet Feminin U18 / Toma Popescu: „Mergem la București să ne consolidam locul II în grupă” / Program meciuri CSM Târgu Jiu U18

Turneu extrem de important pentru echipa de baschet feminin U18 a CSM Târgu Jiu. Sâmbătă și duminică, 18 și 19 decembrie, baschetbalistele pregătite de profesorul Toma Popescu vor disputa meciurile din cadrul Turneului 2 din Grupa 5. CSM Târgu Jiu va juca împotriva celor de la CSM Miercurea Ciuc, LPS Viitorul Pitești și CS Olimpia București. Baschetbalistele merg la București cu gândul de a-și consolida locul 2 în grupă obținut după turneul de la Târgu Jiu.

Vă reamintim că în primul turneu din Grupa 5, CSM Târgu Jiu a trecut în primul meci de CSM Miercurea Ciuc, scor 68-26. Echipa pregătită de profesorul Toma Popescu s-a impus net şi în cel de al doilea meci al turneului, împotriva echipei LPS Viitorul Piteşti, scor 87-25. CSM Târgu Jiu a pierdut meciul trei, cel cu CS Olimpia Bucureşti, scor 40-60. Primele două clasate în grupă se califică în următoarea fază a Campionatului Naţional. În ciuda unor probleme de sănătate apărute la nivelul lotului, Toma Popescu speră ca echipa sa să obțină două victorii în turneul de la București pentru a termina grupa pe locul 2.

Toma Popescu, antrenor U18 baschet feminin CSM Târgu Jiu: „Mergem la București să ne consolidăm locul 2 obținut în primul turneu, cel de la Târgu Jiu. Vor fi mecuri în care vreau să dau mai multe minute fetelor care nu au jucat foarte mult, asta în perspectiva turneelor viitoare. Deși avem probleme de sănătate în lot, Ana Encescu fiind accidentată, dar și o altă jucătoare care abia revine după o accidentare, mergem cu încredere la acest turneu și sper să reușim două victorii la București”.

CSM Târgu Jiu: Bianca Bodescu, Giulia Lungescu, Ştefania Ghimbășanu, Ștefania Buju, Ada Moescu, Daria Berca, Carla Surcel, Bianca Nica, Casiana Spineanu, Teodora Țîrcă, Ştefania Ardereanu, Miruna Rădescu. Antrenor: Toma Popescu. Kinetoterapeut: Patrick Toma.

 Și expertul sportiv Adrian Roșu, coordonatorul secției de baschet a CSM Târgu Jiu, are încredere în echipa lui Toma Popescu că își va consolida locul în această grupă dificilă.

Adrian Roșu, coordonator secția de baschet CSM Târgu Jiu: „La U18 feminin avem o grupă grea, dar am încredere în fete că se vor descurca. Avem niște talente în echipă care pot face pasul către senioare. Acum rămâne să vedem cum se vor descurca în acest weekend”.

Campionatul Național Junioare U18
Grupa 5 / Turneu 2 / 18-19.12.2021
Sala „Octavian Dimofte” București
Sâmbătă – 18.12.2021
Ora 09.00   CSM Târgu Jiu – CSM Miercurea Ciuc
Ora  17.00  CSM Târgu Jiu – LPS Viitorul Pitești

Duminică – 19.12.2021
Ora 15.00   CSM Târgu Jiu – CS Olimpia București

CLASAMENT Grupa 5
No Team W/L P
1. CS Olimpia Bucureşti 3/0 6
2. CSM Targu Jiu 2/1 5
3. CSM VSKC Miercurea Ciuc 1/2 4
4. LPS Viitorul Piteşti 0/3 3

Comment here