BaschetJuniori

Baschet Feminin U13 / Baschetbalistele U13 CSM Târgu Jiu câştigă Turneul 1 Semifinal şi sunt ca şi calificate la Turneul Final!

Continuă sezonul excepţional al echipei de baschet feminin U13 a CSM Târgu Jiu. Cu două victorii extrem de clare în primul Turneu Semifinal, CSM Târgu Jiu este ca şi calificată la Turneul Final. În primul meci al zilei, CSM Târgu Jiu a trecut fără probleme de ACS Gladius Târgu Mureș, scor 75-15. În cea dea doua partidă de la turneu, CSM Târgu Jiu a dispus de LT Lucian Blaga Reghin, scor 71-28. CSM Târgu Jiu trebuia să joace şi cu CSS Botoşani, dar echipa din Moldova nu s-a prezentat la turneu, astfel că CSM Târgu Jiu, formaţie pregătită de profesorul Laurenţiu Răuţ a terminat pe primul loc Turneul 1 Semifinal şi şi-a asigurat în mare măsură prezenţa la Turneul Final. 

”Vrem să terminăm grupa pe primul loc și să ne calificăm la Turneul Final”, ne-a declarat înainte de începerea turneului, antrenorul Laurențiu Răuț. Declaraţia sa a fost acoperită şi de fapte, pentru că echipa sa şi-a continuat parcursul excelent în campionat şi este cu un pas la Turneul Final. Prin prisma rezultatelor înregistrate la acest turneu, pasul este unul foarte mare făcut de CSM Târgu Jiu. 

La o zi distanţă după ce şi-a aniversat ziua de naştere, profesorul Laurenţiu Răuţ a primit cadou două victorii. Talentatele și ambițioasele baschetbaliste de la U13 au defilat în primul meci cu ACS Gladius Târgu Mureș, scor 75-15. Şi meciul doi a fost la discreţia echipei din Târgu Jiu, care a dispus de LT Lucian Blaga Reghin, scor 71-28. 

Laurenţiu Răuţ le-a felicitat pe fete pentru modul în care au abordat acest turneu. Antrenorul gorjen a ţinut să le mulţumească tuturor celor implicaţi în susţinerea echipei, primarului municpiului Târgu Jiu, prezent la turneu, celor de la CNTV pentru implicare, dar şi celor care au venit să le susţină pe baschetbalistele sale.

Laurenţiu Răuţ, antrenor U13 CSM Târgu Jiu baschet femnin: „Sunt foarte fericit că am reușit să câștigam primul turneu și am facut un pas important pentru câștigarea grupei și calificărea la Turneul Final. Vreau în primul rând să felicit aceste fete minunate care au demonstrat că merită să ajungă la acest Turneu Final. Aş vrea pe această cale să-i mulțumesc domnului primar care a fost alături de noi și nu în ultimul rând tuturor oamenilor care ne-au încurajat de-a lungul acestui turneu. Mulțumim și conducerii CNTV pentru susținere și în special domnului director Bogdan Rădulea. La final vreau să spun că sunt foarte mândru de aceste fete și sunt convins că suntem pe un drum bun”.

CSM Târgu Jiu: Diana Nica, Iulia Rădulea, Maria Zamfirescu Rădulea, Iulia Batoancă, Carla Deaconu, Dana Alexia, Gabriela Uzuru, Giulia Ularu, Sara Canavea, Ilinca Oproiu, Teodora Sarcină, Antonia Tetileanu. Antrenor: Laurențiu Răuț.

Prezent la cele două meciuri ale junioarelor, expertul sportiv Adrian Roşu, coordonatorul secţiei de baschet a CSM Târgu Jiu, a plecat fericit de la sală după ce a asistat la două partide câştigate de tinerele baschetbaliste de la Târgu Jiu, partide în care elevele lui Laurenţiu Răuţ au practicat un baschet de calitate şi sunt ca şi calificate la Turneul Final.

Adrian Roşu, coordonator secţia de bschet a CSM Târgu Jiu: „Am fost la ambele meciuri ale fetelor noastre, sunt fericit că le-au câştigat. Fetele au dominat ambele partide şi au câştigat la o diferenţă prin care nu mai pot pierde primul loc din Turneul Semifinal, iar asta înseamnă că sunt ca şi calificate la Turneul Final, indiferent de rezultatele din cel de al doilea Turneu Semifinal! Sunt fericit că aceste minunate fete au atitudine şi sunt bătăioase, nu cedează în niciun moment, ceea ce le fac să fie constante!

La meciurile tinerelor baschetbaliste a asistat si Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, care a ţinut să le încurajeze pe fete şi să le felicite pentru performanţa obţinută.

CLASAMENT Grupa IV
No Team W/L P
1. CSM Târgu Jiu 2/0 4
2. ACS Gladius Târgu Mureş 1/1 3
3. LT Lucian Blaga Reghin 0/2 2
4. CSS Botoşani 0/0 0

Comment here