BaschetJuniori

Baschet 3×3 Feminin U17 / CSM Târgu Jiu câştigă Grupa A şi se califică în sferturi! Robert Bălăeţ: „Felicitări fetelor noastre, care reprezintă CSM Târgu Jiu la Campionatul Naţional de 3×3”

Echipa de baschet feminin 3×3 a CSM Târgu Jiu s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului National U17 de Baschet 3×3 Feminin, după ce a câştigat Grupa A, în care a fost repartizată. Marţi, 21 decembrie, în cadrului turneului de la Izvorani, CSM Târgu Jiu s-a impus în primul meci din grupă în faţa echipei Sportul Studenţesc, scor 9-7, iar în cel de al doilea meci a trecut de CSS Champions 2 Bucureşti, scor 9-3. În sferturile de finală, miercuri, 22 decembrie, de la ora 11.40, CSM Târgu Jiu va juca împotriva echipei CSU Braşov, ocupanta locului 2 din Grupa C.

Sala Polivalentă din incinta Complexului Olimpic “Sydney 2000” de la Izvorani găzduieşte timp de două zile, în perioada 21-22 decembrie, prima ediţie a Campionatului Naţional U17 de Baschet 3×3 feminin, întrecerile fiind organizate de Federaţia Română de Baschet cu sprijinul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, competiţie la care s-a înscris şi CSM Târgu Jiu. Turneul urmărește selectarea celor mai buni sportivi, născuţi 2005, pentru Campionatul European de baschet feminin 3×3, care se va desfăşura în vara anului viitor, în perioada 5-14 august.

Ştefania Ardereanu, Teodora Ţîrcă, Casiana Spineanu şi Ştefania Buju sunt jucătoarele care scriu istorie pentru CSM Târgu Jiu şi pentru baschetul gorjean feminin. Aflate pentru pentru prima dată la o astfel de competiţie, gorjencele au trecut repede peste emoţiile debutului şi s-au impus în faţa mult mai titratei grupări Sportul Studenţesc, scor 9-7. În meciul doi, elevele coordonate la acest campionat de profesorul Toma Popescu, cel care le pregăteşte şi la grupa de U18, au trecut fără probleme de bucureştencele de la CSS Champions, scor 9-3. Din postura de câştigătoare a Grupei A, echipa noastră se va duela pentru un loc în semifinalele competiţiei cu CSU Braşov.

Antrenorul Toma Popescu ne-a povestit cum au stat lucrurile în prima zi a turneului.

Toma Popescu, antrenor U18 CSM Târgu Jiu: „Un prim meci început cu ceva emoţii, cel cu Sportul, dar explicabil având în vedere că suntem pentru prima dată la o astfel de competiție. În cel de al doilea meci, fetele au fost mult mai relaxate și au câștigat lejer partida. Cred însă că nu au ajuns la potențialul lor maxim. Oricum, eu am mare încredere în ele și le felicit pentru o primă zi perfectă la acest turneu”.

Pornit la drum de directorul CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeţ, proiectul baschetbalistic feminin de la CSM Târgu Jiu a început să dea roade, şi asta într-un timp foarte scurt. Din dorinţa de coopta cât mai mulţi copii la clubul pe care îl conduce şi de a le oferi un cadru în care pot să crească frumos şi să facă performanţă, Robert Bălăeţ a pus bazele acestui proiect de baschet feminin juvenil. CSM Târgu Jiu se poate mândri acum cu o generaţie U13 de mare perspectivă, cu o echipă U14 în creştere vizibilă, dar şi cu o grupă de U18, cu jucătoare extrem de talentate, care se luptă de la egal la egal cu echipele de tradiţie din baschetul juvenil feminin. Drept dovadă stă şi faptul că echipa de U18 a terminat pe locul 2 în Grupa 5 şi s-a calificat în următoarea fază a Campionatului Naţional. În ciuda faptului că au fost mulţi sceptici în privinţa acestui proiect, iată că tinerele şi ambiţioasele baschetbaliste de la Târgu Jiu, eroine, aşa cum frumos le-a numit Robert Bălăeţ, scriu istorie pentru clubul gorjean. Directorul CSM Târgu Jiu le-a felicitat pe elevele lui Toma Popescu pentru performanţele obţinute pe finalul acestui an. 

Robert Bălăeţ, director CSM Târgu Jiu: „Felicitări fetelor de acolo de la Izvorani, care reprezintă CSM Târgu Jiu la Campionatul Naţional de 3×3, dar și celor de acasă, care formează acestă grupă de U18, extraordinar de talentată. Fac parte din proiectul meu în ceea ce priveşte baschetul feminin de la Târgu Jiu şi le consider ca o generația de sacrificiu pentru baschetul feminin gorjean şi spun asta pentru că au muncit foarte mult, au făcut multe sacrificii, mai ales în pandemie. La început doar o mână de oameni au crezut în ele, mulţi nu au crezut că vor ajunge la un asemenea nivel, dar ele au reuşit şi nu se vor opri aici pentru că sunt sigur că mai au multe de demonstrat în acest sport. Acum sunt eroine! Sunt sigur că peste ani şi ani vom povesti despre aceste momente frumoase din viaţa clubului nostru. Forţa CSM!”

CLASAMENT GRUPA A

# TEAM GP W
1.
CSM Târgu Jiu
2 2
2.
Sportul Studenţesc
2 1
3.
CSS4 – Champions
2 0

SFERTURI DE FINALĂ

Dec 22, 2021 11:40 Terenul 1
CSM Târgu Jiu – CSU Braşov

 

 

 

 

Comment here