Handbal

Andreea Chiricuță și-a prelungit înțelegerea cu CSM Târgu Jiu pentru încă un sezon! Extrema stângă va evolua și în sezonul 2023-2024 pentru gruparea gorjeană

Începem săptămâna cu vești bune dinspre echipa de handbal feminin a CSM Târgu Jiu. Andreea Chiricuță și-a prelungit înțelegerea cu CSM Târgu Jiu pentru încă un sezon. Extrema stângă va evolua și în sezonul 2023-2024 pentru gruparea gorjeană. ”Am ales să continui alături de CSM Târgu Jiu, pentru că aici mă simt foarte bine, iar acest factor înseamnă foarte mult pentru mine. Vreau să le mulțumesc tuturor celor de la Târgu Jiu pentru încredere. Împreună am avut un sezon foarte bun, iar o participare în Final 4 ar face ca acest an să fie unul perfect”, ne-a declarat Andreea Chiricuță, care luna trecută a împlinit 29 de ani.

Andreea Eliza Chiricuță, jucătoare cu multă experiență, care în cariera ei a trecut pe la titratele grupări Corona Braşov şi Rapid Bucureşti, şi care a fost convocată de câteva ori și la echipa națională a României, a venit la începutul lunii decembrie la CSM Târgu Jiu. Handbalista de 29 de ani a venit de la Știința București și a semnat inițial până la finele acestui sezon cu gruparea gorjeană, dar va rămâne și în sezonul 2023-2024 sub comanda antrenorului Liviu Andrieș.

Imediat după semnarea contractului am stat de vorbă cu extrema stângă de la CSM Târgu Jiu, care ne-a spus de ce a ales să rămână la echipa pregătită de Liviu Andrieș. Andreea Chiricuță a vorbit și despre cele două partide extrem de importante din această săptămână, confruntarea din Cupa României, cu Dacia Mioveni, și duelul cu Slatina, din Liga Florilor.

INTERVIU ANDREEA ELIZA CHIRICUȚĂ

Andreea Chiricuță, încă un an la CSM Târgu Jiu! Ai semnat prelungirea contractului cu echipa noastră pentru încă un sezon. Care au fost motivele care te-au determinat să rămâi?
 
Andreea Chiricuță: Am ales să continui alături de CSM Târgu Jiu, pentru că aici mă simt foarte bine, iar acest factor înseamnă foarte mult pentru mine. Vreau să le mulțumesc tuturor celor de la Târgu Jiu pentru încredere. Împreună am avut un sezon foarte bun, iar o participare în Final 4 ar face ca acest an să fie unul perfect.

Andreea, ești de câteva luni la echipa noastră. Cum te-ai acomodat la Târgu Jiu? 

Andreea Chiricuță: M-am acomodat foarte rapid, pentru că am găsit aici un grup foarte unit.

CSM Târgu Jiu poate fi numită clar revelaţia campionatului. Care este secretul din spatele acestor evoluții de excepție ale echipei?

Andreea Chiricuță: Cred că munca pe care noi o depunem în fiecare zi este secretul din spatele rezultatelor bune, pe care le-am obtinut în acest sezon.

Vine şi meciul de cupă, cu Dacia Mioveni. Avem forţa să ajungem în Final 4? Ce ar însemna o calificare în Final 4?

Andreea Chiricuță: Ar fi o satisfacție imensă pentru noi prezența în Final 4, mai ales că am trecut deja de doi adversari cu mare experiență, iar acum ne mai desparte doar un singur joc de această performanță. Vrem să-i facem fericiți pe toți iubitorii de handbal din Târgu Jiu și sper să fie din nou alături de noi în număr cât mai mare!

Vine deplasarea de la Slatina. Meci important. Cum vezi meciul de acolo?

Andreea Chiricuță: Meciul de la Slatina va fi unul foarte dificil. Pentru noi nu există adversar ușor, dar cu siguranță vom da tot ce avem mai bun pentru a obține cele 3 puncte și pentru a ne asigura un final de sezon mult mai liniștit.

Născută pe 27 februarie 1994, Eliza Andreea Chiricuţă a deprins tainele handbalului în oraşul natal, la LPS Buzău. După prima parte a junioratului petrecută la Buzău, Andreea Chiricuţă s-a transferat la Bucureşti, unde şi-a continuat junioratul la Şcoala 181 SSP Bucureşti. Cu echipa de junioare a Şcolii 181 a reuşit să câştige aurul, titlul de campioană a României la Junioare 2 în 2011, dar şi argintul în 2012, pentru ca în 2013 să cucerească din nou aurul la Junioare 1. În 2013 a fost cooptată de CSM Ploieşti, echipă la care a făcut pasul la senioare şi cu care a debutat pe prima scenă a handbalului românesc. După evoluţiile de la Ploieşti au început şi convocările la echipele naţionale. Handbalista a făcut parte din lotul de tineret al României care a participat la Campionatul Mondial din 2014. La naţionala de tineret a strâns 21 de apariţii şi 30 de goluri. A evoluat timp de trei sezoane la echipa din Ploieşti, cu care a reuşit o calificare în cupele europene. Pentru Andrea Chiricuţă a urmat apoi transferul la Danubius Galaţi, unde a petrecut sezonul 2016-2017. Începând din 2016, Chiricuță a fost convocată de câteva ori și la echipa națională a României. După Galaţi, pentru Chiricuţă a urmat perioada Corona Braşov, club la care a evoluat din 2017 până în 2020. A revenit în 2020 în Bucureşti, unde a semnat cu Rapid Bucureşti, echipă la care a stat până la începtul anului 2022. În februarie 2022 a trecut la Ştiinţa Bucureşti. Andreea Chiricuţă a revenit în Liga Florilor, după ce a semnat cu CSM Târgu Jiu. 

ANDREEA ELIZA CHIRICUȚĂ
Data nașterii: 27.02.1994
Locul nașterii: Buzău
Post: Extremă stânga

Junioare
LPS Buzău
SSP Şcoala 181 Bucureşti 

Senioare
CSM Ploieşti – 2013-2016
CSU Danubius Galaţi – 2016-2017 
Corona Braşov – 2017-2020 
Rapid Bucureşti 2020-2022 (feb) 
Ştiinţa Bucureşti 2022 (feb) – 2022(nov)

Comment here