Handbal

Ana Cătălina Ciolan, până în 2025 la CSM Târgu Jiu! Pivotul a semnat prelungirea contractului cu gruparea gorjeană

Veştile bune continuă pentru iubitorii de handbal din Gorj şi pentru fanii echipei CSM Târgu Jiu. După Ekaterina Dzhukeva, care şi-a prelungit înţelegerea cu formaţia gorjeană, şi pivotul Ana Cătălina Ciolan şi-a prelungit angajamentul cu CSM Târgu Jiu pentru următoarele două sezoane. Ana Ciolan rămâne la Târgu Jiu până în 2025. ”Sunt fericită că voi face parte din aceast proiect şi pentru următoarele două sezoane”, a declarat Ana Ciolan după ce a parafat această nouă înţelegere cu gruparea din Târgu Jiu.

Reprezentanţii clubului gorjean se gândesc deja la următorul sezon şi s-au asigurat şi pentru postul de pivot. Prin evoluţiile sale excelente din turul acestei ediţii de campionat, Ana Ciolan s-a dovedit a fi un alt transfer inspirat. Ana a câştigat încrederea staff-ului tehnic şi a reprezentanţilor clubului, care au decis să continue colaborarea cu handbalista în vârstă de 30 de ani, medaliată cu bronz în 2017 în Liga Florilor. Ana a sosit la Târgu Jiu în vara lui 2022 şi spune că se simte excelent în oraşul lui Brâncuşi şi este bucuroasă că face parte din acest proiect handbalistic. Este încântată de modul în care oamenii din Târgu Jiu iubesc sportul şi susţin echipa. Pivotul echipei noastre consideră că la finalul turului de campionat, CSM Târgu Jiu are un bilanţ destul de bun.

INTERVIU ANA CĂTĂLINA CIOLAN

Ana, ne bucurăm să aflăm că ai semnat prelungirea contractului cu CSM Târgu Jiu pentru încă două sezoane. 

Ana Cătălina Ciolan: Da, aşa este, am semnat prelungirea pentru încă două sezoane şi sunt fericită că voi face parte din acest proiect și pentru perioada următoare.

A fost o primă parte de campionat extrem de intensă, în care tu ai avut evoluţii excelente. Trebuie să te felicităm pentru prestaţiile tale din acest sezon. Care este secretul din spatele acestor evoluții foarte bune?

Ana Cătălina Ciolan: Muncă, multă muncă. Toate echipele și implicit toate jucătoarele muncesc, însă la noi a fost o forță a grupului incredibilă și o colaborare foarte bună cu toți membrii staff-ului.

Cum te-ai acomodat la Târgu Jiu? Ce îți place cel mai mult în Târgu Jiu?

Ana Cătălina Ciolan: Îmi place foarte mult oraşul Târgu Jiu, este un loc frumos și liniştit. Oamenii sunt calzi și primitori, iubesc sportul şi ne sunt alături mereu. Cu ocazia asta aş vrea să le mulţumesc pentru toată susținerea.

Ce te-a determinat să semnezi prelungirea cu formația din Târgu Jiu?

Ana Cătălina Ciolan: Am fost primită foarte bine aici la Târgu Jiu, mă simt bine în cadrul grupului, sunt fericită și mulțumită că am reușit până acum să avem, prin rezultatele obținute, satisfacție în urma muncii noastre.

Din punctul tău de vedere cum este bilațul CSM-ului la finalul turului?

Ana Cătălina Ciolan: Dacă ar fi să facem un bilanț al acestui tur de campionat, consider că ar fi unul favorabil echipei, dar cu siguranță se putea și mai bine. Vom încerca pe viitor să ne menținem evoluțiile și să muncim la îmbunătăţirea jocului nostru.

Ana va avea de dus bătălii grele pe semicerc, fie în apărare, fie în atacul formaţiei noastre, dar noi avem încredere în calităţile extraordinare ale sportivei noastre. Îi dorim multă sănătate și cât mai multe victorii alături de CSM Târgu Jiu!

*Important! Lucrurile bune nu se opresc aici. Vom reveni zilele următoare şi cu alte veşti bune pentru toţi iubitorii de handbal din Târgu Jiu!

Nume: Ana Cătălina Ciolan
Data nașterii: Junioare
LPS Vaslui
CNOE Râmnicu Vâlcea
Senioare
2011 – 2016 HC Alba Sebeș
2016 – 2018 HC Zalău
2018 – 2019 Corona Brașov
2019 – 2020 HCM Slobozia
2021 – 2022 CSM Deva
2022 – CSM Târgu Jiu

Echipa Națională
2008–2010  România (junioare) 27 m / 44g
2010-2012   România (tineret)    25 m / 29g

Născută pe 29 septembrie 1992, Ana a început handbalul în orașul natal, la Vaslui, la Liceul cu Program Sportiv. A fost rapid remarcată în competițiile de junioare și selectată la Centru Național de la Râmnicu Vâlcea. Evoluțiile bune în perioada de juniorat de la Râmnicu Vâlcea au propulsat-o la echipa națională de junioare a României, unde a avut numeroase apariții și goluri marcate. De la Râmnicu Vâlcea a trecut în anul 2011 la HC Alba Sebeș, unde a făcut pasul la senioare. Evoluțiile de la Sebeș Alba i-au adus convocarea și la echipa națională de tineret a României. Cu HC Alba Sebeș a promovat în 2015 în Liga Florilor. Un an mai târziu a trecut sub comanda lui Gheorghe Tadici la HC Zalău, unde a jucat până în 2018. Cu echipa din Zalău a câștigat în 2017 medalia de bronz în Liga Florilor și a fost sfertfinalistă în Cupa EHF. Ana a semnat apoi cu Corona Brașov, unde a jucat în sezonul 2018-2019, după care a trecut la HCM Slobozia, pentru următorul sezon. În 2021 a ajuns la Deva, iar din vara anului 2022 a devenit jucătoarea echipei CSM Târgu Jiu.

Comment here