Handbal

Alexandra Gavrilă, încă un sezon la CSM Târgu Jiu! Centrul echipei gorjene va juca şi în sezonul 2023-2024 la Târgu Jiu

Alexandra Maria Gavrilă şi-a prelungit  angajamentul cu CSM Târgu Jiu şi pentru sezonul 2023-2024. Aşa cum vă promiteam, revenim cu veşti bune în ceea ce priveşte echipa de handbal feminin a CSM Târgu Jiu. Reprezentanţii clubului au început deja construcţia lotului pentru sezonul viitor şi şi-au asigurat, pentru încă un sezon, serviciile coordonatorului de joc, Alexandra Gavrilă. ”Sunt bucuroasă că pot continua alături de CSM Târgu Jiu drumul pe care l-am început împreună. Sper ca şi de acum încolo să pot ajuta la îndeplinirea obiectivelor”, a declarat centrul echipei noastre.

CSM Târgu Jiu a început construcţia şi pe linia de 9m, acolo unde Alexandra Gavrilă reprezintă un pion important în jocul gândit de Liviu Andrieş. Prin prestaţiile ei, Alexandra a contribuit din plin la promovarea echipei în Liga Florilor. Se simte bine la Târgu Jiu şi vrea să pună în continuare umărul la îndeplinirea obiectivelor clubului. Alexandra Gavrilă poate evolua atât în centru, coordonator de joc, dar și ca inter stânga sau dreapta. În acest tur de campionat din Liga Florilor, Alexandra a fost folosită cu precădere pe post de coordonator de joc, unde a dat un randament foarte bun. A condus atacurile formaţiei noastre, a dat goluri spectaculoase şi extrem de importante în victoriile obţinute de CSM Târgu Jiu, dar crede că echipa putea sta şi mai bine la finalul turului. Handbalista de 27 de ani este convinsă că CSM Târgu Jiu mai are multe de arătat şi are încredere în echipă că poate scoate un rezultat bun la Brăila. 

INTERVIU ALEXANDRA MARIA GAVRILĂ

Ai contribuit din plin la promovarea echipei din Târgu Jiu pe prima scenă a handbalului românesc, iar acum ne bucurăm de evoluţiile tale foarte bune din Liga Florilor. În plus, a venit şi această veste bună că vei continua la Târgu Jiu şi în sezonul 2023-2024. 

Alexandra Maria Gavrilă: Vă mulţumesc pentru cuvintele frumoase. Da, am semnat prelungirea contractului şi sunt bucuroasă că pot continua alături de CSM Târgu Jiu drumul pe care l-am început împreună. Sper ca şi de acum încolo să rămân sănătoasă şi să pot ajuta la îndeplinirea obiectivelor.

Eşti în formă în această perioadă, cu poftă de joc. Ai vreun secret?

Alexandra Maria Gavrilă: Nu ştiu dacă-l pot numi un secret. Muncesc din greu alături de echipă şi de domn profesor, care ne este alături la fiecare pas. 

Ce te-a determinat să rămâi la Târgu Jiu?

Alexandra Maria Gavrilă: Mă simt foarte bine aici, de aceea am ales să continui, iar publicul este mereu alături de noi!

Care este părerea ta despre  bilațul CSM-ului la finalul turului?

Alexandra Maria Gavrilă: Sunt de parere că am facut o treabă bună până acum, însă este loc de mai bine. Cu puţină atenţie am fi putut sta şi mai liniştite acum, dar îmi place competiţia. Echipa din Târgu Jiu este la început de drum în Liga Florilor, însă suntem o echipă unită şi sunt sigură că putem arăta mult mai mult decât până acum. De acum înainte trebuie să facem o treabă şi mai bună!

Meci greu la Brăila. La ce să ne aşteptăm?

Alexandra Maria Gavrilă: În Liga Florilor toate meciurile sunt grele, dar niciun meci nu seamănă cu celălalt. Echipa din Brăila este experimentată, dar fiecare meci se joacă. Am încredere în echipa mea şi sper să facem un meci bun.

ALEXANDRA MARIA GAVRILĂ
Data nașterii: 16.06.1995
Locul nașterii: București
Post: Centru

Născută la Bucureşti, Alexandra Maria Gavrilă a început handbalul la echipa Școlii 181 SSP București, unde antrenor și director i-a fost chiar tatăl său, Maximilian Gavrilă. A câștigat de cinci ori cu ACS Școala 181 SSP București campionatele naționale de junioare, în 2010-2011 și 2011-2012 la junioare II, iar în 2012-2013 și 2013-2014 la junioare I, la fiecare din aceste ediții fiind declarată și cel mai bun centru al campionatului. În decembrie 2013, handbalista a fost împrumutată la SCM Craiova, prima sa echipă de senioare, pentru care a jucat până la sfârșitul sezonului 2013-2014. În decembrie 2014 a trecut la CSM Unirea Slobozia, iar în vara anului 2015 a fost cooptată de CSM Ploiești. A evoluat pentru CSM Ploiești până în ianuarie 2016, când și-a reziliat contractul și a semnat cu SCM Craiova. În vara anului 2016, Alexandra Gavrilă s-a transferat la CSM Râmnicu Vâlcea. La sfârșitul sezonului 2018-2019, a semnat cu SCM Gloria Buzău, iar în 2021 s-a transferat la CSM Deva.

Alexandra are la activ un titlu de campioană a României, cucerit în 2019 cu CSM Râmnicu Vâlcea şi unul de vicecampioană în 2016, alături de SCM Craiova. A fost de două ori finalistă a Cupei României, în 2018 şi 2019, dar şi câştigătoare a Supercupei României în 2020. În plus, cv-ul jucătoarei cu 9 sezoane la activ în Liga Florilor, cuprinde şi meciuri în cupele europene alături de CSM Râmnicu Vâlcea şi SCM Gloria Buzău. Alexandra a evoluat în perioada 2010-2012 pentru naţionala de junioare a României, iar între 2012 şi 2014 pentru naţionala de tineret a României. Pentru cele două naţionale a adunat 65 de meciuri şi 120 de goluri.

Comment here